//Innlegget har sponsede linker til X-life//

Noen gang lurt på hva kroppen dig EGENTLIG prøver å fortelle deg? Eller om den i det hele tatt har noe å fortelle? Satt å tenkte på det her i går, at hva skal man egentlig SE etter. Jeg snakker jo stadig vekk om at vi skal høre på hva pokker kroppen forsøker å fortelle oss. Men mange jenter blir mildt sagt oppgitt og forbanna av å høre dette. Og jeg kan så INDERLIG forstå det. Spesielt når man ikke VET hva man skal se etter.

Ikke fordi budskapet er dumt, men fordi det høres ..tja..mulig en smule new-age ut? Og i dagens samfunn, så er vi jo «lært» til at det er VI som intellektuelt skal ha kontrollen. Noe som jeg forøvrig gang på gang ser at gjør oss koko. Fordi vi tror at vi kan kontrollere ytre alt som skjer  til enhver tid, når greia er at det eneste vi i bunn og grunn KAN kontrollere er hvordan vi reagerer på hva som kommer i veien for oss.

Planlegging er smart selvsagt. Og JA, du må ha disiplin med på laget om du skal komme deg noen vei. Du kommer ikke VIDERE, ved å gjøre det samme i dag som du gjorde i fjor.

Hva søren MENER jeg da?

Jo, jeg mener at…

 • Hvis du får diarè etter et måltid (eller flere timer etter et måltid kan også skje!), så er det noe som ikke stemmer. Kanskje må du kutte ut noe fra kostholdet ditt?
 • Hvis du blir skikkelig oppblåst etter et måtid, så forteller det deg noe
 • Hvis du har uregelmessige blødninger- så forteller det deg noe
 • Hvis du konstant går rundt og fryser, så forteller det deg noe
 • Hvis du er ekstremt fysen på ettermiddag/kveld, så forteller det deg noe
 • Hvis du mister hår, og får masse akne, så forteller det deg noe
 • Hvis du konstant er støl i musklene dine, og det til og med er tungt å gå trapper, så forteller det deg noe
 • Hvis du er mye trist og lei deg (eller føler at du har et svart teppe som ligger over tankene dine) så forteller det deg noe
 • Hvis du er forstoppet (hard mage, eller sjeldne dobesøk) så forteller det deg noe
 • Er du ekstremt tørst hele tiden, og konstant løper på do, så forteller det deg noe
 • Heftige pms-symptomer, forteller deg noe
 • Trøtt på morgenen, og våken stadig vekk gjennom natten, forteller deg noe.
 • Om du vil ned i vekt, gjørt alt etter boka, og ingenting skjer likevel, så forteller det deg noe…

Listen er lang, og jeg kan forsette i det store og det brede. Men håper du ser hvor jeg vil hen? Det ikke så new-agy som det kanskje høres ut å skulle høre etter innimellom.

treningstights adidas x-life
//Treningstights i bomull fra X-Life// T-skjorte fra X-life//

Men jo lengre du går uten å se etter hva som foregår, jo mer kluss kan det bli i systemet ditt. Alt påvirker nemlig alt. Om èn ting er ute å kjører, så påvirker det gjerne resten av kroppen din også. Så vær din beste detektiv om noe ikke er helt som det skal.

Noen ganger er vi så opptatte av å være «Flinke» og pliktoppfyllende, at vi fullstendig overkjører signalene om at det man gjør kan være problematisk. No pain no gain- dummeste utsagnet ever 😉

Silje Mariela

11 comments on “13 tegn på at kroppen forsøker fortelle deg noe”

 1. Supert innlegg Silje! 🙂
  Men det er jo også vanskelig å vite hva kroppen forteller oss ved disse symptomene. Ikke så enkel disse kroppene, hehe..

   • Har skrevet kommentar til facebook live 🙂
    Jeg fryser mye, men hovedsaklig når jeg setter meg ned etter jobb eller lignende. Søvn varierer veldig, kan sovne på sofaen og har ingen problemer med å sove igjen på kvelden (sover gjennomsnittlig 7-9 timer). Tok blodprøver for 2 år siden og ingen mangler.
    Fordøyelsessystemet mitt er veldig uregelmessig, med varierende «resultat». Kan gå daglig på do, men det kan også gå rt par dager. En dag kan jeg bli oppblåst etter middagen, mens det neste gang ikke blir noen reaksjon (av samme matrett).
    Jeg har langt hår og røyter litt, men vil tro det er innafor det som er normalt.. Nå ble det visst mange ting her, ikke rart jeg blir forvirret, hehe 🙂
    Bruker p-piller!

    • Heisann Martine!
     Hvis problemene er alovrlig, og vedvarer så må du selvsagt kontakte lege igjen. Da jeg ikke innehar noen medisink bakgrunn.
     Men når det kommer til kosthold osv, så er det mye du kan teste ut på egenhånd hvertfall. Det første som slår meg er om at du spiser nok mat, og ikke minst nok karbohydrater? Anbefaler også at du leser posten min om hva dere som går på piller må huske på 😉 Mye kan skje på to år. Så hvem vet, kanskje er det noen nræingstsoffer som kan være ekstra greit å få i deg nå. Tenker da spesielt på mat med B-vitaminer, samt sink og magnesium. Håper dette var litt til hjelp!:)

     • Takk for svar 🙂
      Jeg ser ikke på noe av dette som alvorlig, da det ikke er noen plager som hindrer meg i å leve et normalt liv. Men når jeg sammenligner kroppen min med samboeren (spiser stort sett det samme), er det tydelig at noe ikke er helt som det skal være, så jeg skal absolutt begynne å utforske litt mer 🙂
      Vekten er stabil og tror jeg spiser nok karbohydrater, men det kan hende jeg spiser for lite på dagen når du sier det.. Jeg skal ikke opp eller ned i vekt, så jeg er på vedlikehold.
      Jeg synes det er vanskelig når kunnskapen til leger er så varierende på dette området.
      Har du ellers noen tips til lesestoff om dette å bli bedre kjent med kroppen sin? Leser selvfølgelig alle innleggene du skriver 😀

     • For søk å spis mer på dagen, og se hva som skjer;)
      Mindbodygreen.com er en kjempefin nettside med masse bra info!
      Så hyggelig å høre Martine- Nå ble jeg veldig glad 🙂 <3

 2. Hei.
  Her var det veldig mye jeg kjente meg igjen i.

  – Hvis du blir skikkelig oppblåst etter et måtid, så forteller det deg noe

  – Hvis du konstant går rundt og fryser, så forteller det deg noe
  – Hvis du er ekstremt fysen på ettermiddag/kveld, så forteller det deg noe

  – Hvis du er mye trist og lei deg (eller føler at du har et svart teppe som ligger over tankene dine) så forteller det deg noe

  – Er du ekstremt tørst hele tiden, og konstant løper på do, så forteller det deg noe
  – Trøtt på morgenen, og våken stadig vekk gjennom natten, forteller deg noe.

  Men jeg sliter med å skjønne hva kroppen min prøver å fortelle meg. Har prøvd utrolig mye forskjellig, men ikke helt klart å knekke koden. Gi meg gjerne noen tips til hva jeg kan gjøre annerledes.

  • Heisann Karoline!

   Hvis du er veldig oppblåst etter et måltid, så må du være litt detektiv å se hva det er du tror du reagerer på. Det kan da være noen typer mat du bør spise litt mindre av eller kutte ut, slik at det ikke gjør deg oppblåst og gir vondt i magen.

   Hvis du fryser mye, så kan det være flere årsaker, men det kan være så enkelt som at du ikke får i deg nok mat iforhold til aktivitetsnivå. Det samme gjelder det å være fyse på kvelden. Det kan være et tegn på at du ikke spiser nok mat tidligere på dagen. Og dette kan igjen henge sammen med humør osv. OG det henger også gjerne sammen med nattesøvnen.

   Så da kan det tenkes at det er noen grep du må gjøre på kostholdsfronten Karoline. Da mange av de tingene du nevner gjerne henger sammen. Om det ellers er alvorlig, så bør du kontakte lege. Men jeg tror du fort ser om det er noe i det jeg nevner her;)

   • Har prøvd å kutte ut forskjellige matvarer, men uten at jeg har blitt veldig klok av det. Jeg har et forholdsvis høyt matinntak, er sulten/lyst på mat hele tiden, og spiser nok mye mer enn jeg er i aktivitet. Har derfor lagt på meg litt de siste mnd også. Jeg blir veldig fort mett, men er sulten igjen etter 1-2 timer. Har slitt med lavt stoffskifte i mange år og går til spesialist, men klarer ikke å finne riktig dosering.

    Har absolutt troen på at problemet kan ligge på kostholdesfronten, men etter å ha prøvd «alt mulig» i mange år uten å bli noe klokere er jeg usikker på hva som er riktig vei å gå videre.

 3. Hei,

  Om syklusen blitt 6 uker og mellomblødning siste halve året og nå er det gått over 6 uker.Ikke tegn til den enda. Ikke gravid. Hva kan dette komme av. Ikke gått ned i vekt. Spiser godt og næringsrikt. Trener, men ikke noe anderledes eller mer enn før. PS altid hatt syklus på ca 5 uker.
  Bestilt legetime idag da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *