Før du leser videre? Hvis du vil bli med meg på gratis «jentekveld» i morgen, så MÅÅÅ du melde deg på! Spesielt om du vil lære mer om jenter, kropp, trening og hormoner. Og hvorfor du står på stedet hvil når det gjelder treningsresultater! Blant annet. Vi holder på i en times tid, og du er med rett fra sofakroken! Meld deg på her!

Er cravings et kjent begrep for deg? 😉 Vi har stortsett alle dette fra tid til annen. Plagsomt, ja jeg vet. Men visste du at det stort sett har en logisk forklaring? Forklaringene kan forøvrig være mange, men jeg hadde lyst å dele 4 av dem med deg i dag.

sillje mariela cravings pms søtsug nutella

1. Kveldscravings

Du er «flink» hele dagen, for så å gå på trynet i sjokoladeskåla på kvelden. Og verst av alt, så er det nesten hver kveld. Ikke en gang hvor du er i menstruasjonssyklusen din kan forklare hvorfor du er så fysen på sukker og «rask mat» på hveldene.

Dette kan være årsaken: Måltidene du har spist tidligere på dagen har ikke vært store nok, eller godt nok sammensatt med proteiner, fett og karbohydrater. Da er det ikke noe rart at du blir fysen på rask energi når kvelden kommer.

Kanskje har du i tillegg hatt en kevende dag med mange oppgaver, og tatt mange avgjørelser? Isåfall, så har du ei heller så mye viljestyrke til overs. Så i tillegg til å ha spist for dårlig i løpet av dagen, så har evnen til å ta gode valg også blitt litt svekket.

Løsning: Du vet du har hektiske dager. Det krever planlegging. Steg en er derfor at du sørger for å spise regelmessige måltider. Det andre er at du har gjort klart mat du skal ha når du kommer hjem. Høres det ut som pes?

Vel, ting løser seg ikke av seg selv. Så her må du være proaktiv. Ja, det krever litt ekstra av deg. Så det er enten det, eller forsette slik som du gjør? Kanskje syns du også det er tøft å skulle komme i bedre form? Vel…løsningen du problemet sitter du med seg. Og det starter med deg;)

2. Nattecravings

Du våkner på natta og er sulten. Kanskje du til og med ligger å vrir deg og er urolig en times tid innen du sovner.

Dette kan være årsaken: Du har spist for lite mat totalt i løpet av dagen som har gått. Når du våkner på natta fordi du er sulten, så er det åpenbart at du har vært i mer aktivitet enn hva som har blitt dekket gjennom maten.

Løsning: Spis mer mat i løpet av dagen. Sørg for at du spiser 3 faste store måltider + et snackmåltid. Hvert måltid skal holde deg mett 3-4 timer. Sørg også for å få i deg en større andel proteiner til kvelds da det virker mettende i lang tid. + en dose karbohydrater. Karbohydrater kan virke søvndyssende. Et stort pluss. (Spis siste måltid 3 timer innen du legger deg cirka)

3. Generell cravings

Du føler deg konstant fysen. På dagen så vel som på kvelden.

Dette kan være årsaken: Du spiser for mye av sukkerholdige matvarer, og bearbeidede karbohydrater (les pasta, bakevarer osv). Samtidig som du får i deg for lite næringsstoffer og fiber. Du mater med andre ord de dårlige tarmbakteriene som ELSKER sukker. Får de litt, ber de om mer!

Du velger også så spise snacks istede for skikkelig mat. Da gjerne i form av «sunne» proteinbarer og annen fake helsemat. (Ja, jeg kaller det det!). Ja, kanskje du til og med gjør dette for å «spare kalorier» eller i frykt for at du skal få i deg for mye mat? Vel, tro meg når jeg sier at dette er IKKE løsningen.

Løsning: Sørg for å spis mat med masse god fiber, og kutt ned på sukkerholdige matvarer. Dette hjelper leveren å fjerne avfallsstoffer, i tillegg til at det stimulerer det mer av et hormon som demper cravings og sukkersug. Og du sulter de bakteriene som hele tiden ber om å få mer. Begrens også inntaket av søte bakevarer. Gå for 3 hovedmåltider per dag + et snackmåltid når du trenger noe ekstra.

4. Periode-cravings

I dagene før mens, så fyser du på alt. Spesielt fett og sukker. Sjokolade, anyone?

Dette kan være årsaken: I dagene før uka di, så øker forbrenningen din. Det vil da kunne resultere i at du blir mer sulten denne perioden. I tillegg så tar lykkehormonene en liten dipp, og kroppen vet intuitivt hva som skal til for at du skal føle deg bedre. I tillegg øker dette appetitten din. Sjokolade craver du nok fordi det innehar magnesium, som blant annet virker beroligende på kroppen.

Løsning: Legg til mer fett i kostholdet ditt, et par uker før menstruasjon. Dette øker blant annet metthetsfølelsen din. Og legg gjerne til litt mørk sjokolade etter middag når du fyser som verst. Les også dette innlegget

silje mariela cravings søtsug pms

Håper dette gjorde deg litt klokere på hvorfor kroppen din gjør som den gjør? 😉 Det hjalp hvertfall meg masse, når jeg forsto hva som trigget cravingsen.

Det er så mye bedre å vite HVORFOR ting oppstår, og forebygge, istede for å forsøke å «kontrollere» det når det kommer. Then youre doomed. Så ta litt ansvar for situasjonen, enn å gjøre deg til offer for den.

 

Hvis du vil bli med meg på gratis «jentekveld» i morgen, så MÅÅÅ du melde deg på! Spesielt om du vil lære mer om jenter, kropp, trening og hormoner. Og hvorfor du står på stedet hvil når det gjelder treningsresultater! Blant annet. Vi holder på i en times tid, og du er med rett fra sofakroken! Meld deg på her!

Klem!

 

Click here to subscribe

 

Kilder:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S155041311500618X

https://www.mindbodygreen.com/0-29883/10-signs-your-hormone-levels-arent-where-they-should-be.html


#Egenreklame

Minner også til slutt om sluttsalget- Jeg er snart klar for en nye epoke, og derfor tømmer jeg lagret for disse programmene. De vil derfor ikke bli tilgjengelig igjen etter at alle bøkene er utsolgt. Merk forøvrig at dette er for deg som er ekstra hardcore, og godt kjent med styrketrening fra før av;)

treningsprogram jenter salg

 

 

Silje Mariela

2 comments on “Søtsug og craving- 4 grunner til hvorfor!”

  1. Jeg må bare legge igjen og si at jeg er super fan av bloggen din. Jeg leser omtrent ingen blogger, men det er så deilig å se noen ekte med god informasjon. Så takk og ha en super uke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *