I morges våknet jeg klokken 05.00. Det har jeg forøvrig gjort flere morgener nå. Og jeg tror delvis det har en viss uro jeg kjenner på, men også behovet for å bare være. Ikke være mamma, samboer, eller næringsdrivende. Men bare være meg. Bare få tiden for meg selv. Uten ansvar. Uten oppgaver. Uten å tenke på noe som helst annet enn meg, og hva JEG har lyst til.

silje mariela bloggJeg merker at hvis det går for lang tid uten egentid, så blir jeg generelt irritabel av meg.  I tillegg mister jeg litt av gnisten, og visjonen min. Jeg tror at jo mindre tid vi har for oss selv for å reflektere litt over livet og det vi gjør, jo mer meningsløst kan ting plutselig virke.

Så hvis dette er noe du selv kjenner på, så er det nok en grunn til det. På tide med noen minutter for deg selv kanskje?

Likevel, jeg VET det kan være vanskelig å få plass til i en travel hverdag. Men noen ganger så MÅ vi bare ta oss tid. Ingen andre gjør det for oss. Jeg hadde derfor lyst å dele noen små tips med deg, som hvertfall hjelper meg innimellom. Og som ikke tar alllverdens med tid heller. Noen ganger du trenger man nemlig bare noen minutter til å resette seg litt.

 

 

5 gode tips som jeg bruker selv:

  1. Lengre dusj! Det er èn ting å dusje for å vaske håret, men når du først står der; ta deg 5-10 minutter ekstra dusjetid for å bare kjenne på det deilige vannet, og nyt at du kan ha tankene for deg selv litt. Om det så krever at du må stå opp 10 minutter tidligere, så gjør det. Det er verdt det.
  2. Fotbad på kvelden. Kjøp deg epsom-salt å ha i fotbadet. Det er magnesium som roer ned kroppen din. Deilig før leggetid. Lag et fotbad til kjæresten også, mens du er i gang 😉
  3. Skriv dagbok. Ta deg 5 minutter før du legger deg, eller når du våknet, og skriv ned 3 ting du er takknemlig for. Det hjelper også å sette ord på følelser, om du har mye som foregår i hodet.
  4. Når du kjenner at det spisser seg til utover dagen, si fra til familien at du tar deg en timeout på 10 minutter. Bruk de 10 minuttene til å bare ligge i senga å bare puste dypt. Jeg garanterer deg at spenningene slipper, og du føler det straks bedre. Jo mer frustrert og irrirtert du er, jo sterkere tegn er det på at du trenger en timeout.
  5. Sett på favorittmusikken din, eller en inspirerende podcast. Lytt til den mens du bretter sammen klær. Gjør noe bra for deg selv, selv om du gjør husarbeid. Hvem sier at husarbeid må være kjipt til enhver tid?

 

 

silje mariela egentid I tillegg elsker jeg bøker. Gjerne bøker som utfordrer meg på tankegangen min, eller kan åpne opp den bobla jeg ofte lever i. Er blitt så utrolig glad i denne boka fra Robin Sharma. Har lest den flere ganger. Men jeg tar den ofte frem når jeg føler livet løper litt avgårde med meg. Godt å stoppe opp litt. 😉

 

Nå skal jeg gå å vekke den lille skjønne gutten min. Snart barnehagetid! Håper du likte tipsene, og del gjerne hvis du harveninner du tror trenger å lese 😉 Ønsker deg en videre nydelig dag! Oghusk…:

silje mariela quote

Silje Mariela

2 comments on “Egentid- 5 gode tips”

  1. I følge kinesisk medisin er tykktarmens optimale energitid mellom kl 05 – 07, så hvis det er ubalanse der vil det være som å sette forstørrelsesglass på problemet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *