Om man lever uten struktur, og ellers ikke er så vant til å ta hensyn til kroppens naturlige rytme, så er det utrolig hva som kan skje, både med tanke på muskelvekst, fettprosent og ikke minst HELSA om du tar disse fem SUPERENKLE grepene i noen uker fremover nå.

 1. Spiser frokost innen en time etter du har stått opp (Gjerne et sted mellom 0700-0900!)
 2. Spiser siste måltid INNEN kl 20.00 på ukedager (Gjerne også helg om du får det til!)
 3. Legger fra deg sosiale medier (fb/instagram/mail) fra klokken 21.00 (!)
 4. Innstallerer Nightshift-modus på Iphone/Ipad, og F.Lux på mac/PC. Dette demper det blå lyset på pc/tlf/. Det blå lyset hemmer melatoninproduksjonen vår, og er derfor ugunstig å «bade i» før man legger seg, da det kan føre både til dårligere søvn, og gjerne også søvnløse netter. Liker forøvrig å skylde litt på sosiale medier her også, da det er en kjent sak at jo mer vi følger med andres vellykkede liv, jo mer mislykket føler vi oss selv. Og kvelden/natten er jo virkelig tiden man blir liggende å dvele på egen mislykke, eller hva?
 5. Bytte ut den grusomme vekkeklokka med en såkaldt Wake up Light.

 

Selv har jeg babyen og katta som vekker meg, men mulig jeg investerer i denne lampa til vinteren igjen. Har aldri testet, så kan desverre ikke si noe om effekten. Men det er logisk.

 

Her er link til nedlasting F-lux (Gratis!)

Her er link til en video hvor jeg viser deg hvordan du setter på NightShift

Her er link til Wake Up light fra Philips (Ikke sponset!)

 

Jeg vet foreløpig ikke hvordan du kan få dempet det blå lyset på TVen, men om du har innstallert F.lux på pc/mac, og bruker Netflix eller lignende, så får du jo pc- skjermen på TVen. Har du da innstallert F.lux, så vil det gå for det samme;)

 

Dette er gode retningslinjer selv selv har fått fra mentor Børge, og det er virkelig GULL verdt. Du skal også vite at det er på natten kroppen bygger seg opp igjen. Den kvitter seg med potensielt skadelige celler, forbrenner fett, legger ting til rette for muskelvekst, og ved å holde natten hellig vil du også oppleve å få en MYE bedre start på dagen etter. Om du i tillegg sliter med å stå opp om morgenen, så kan dette være knallgode tips å følge.

 

Ønsker dere alle en riktig GOD start på uka! 🙂 

 

 

Silje Mariela

6 comments on “Fem SUPERENKLE triks- For en litt strammere kropp, og en litt bedre helse;)”

 1. Finner ikke nightshift, og har iPhone 5. Så, kanskje noe bare dere med nyere versjoner har?
  Nå fikk jeg håpet opp, men får vel bare vente til studentlivet er over med å sove godt ;-P

 2. Hei! Jeg har noen spørsmåø i forhold til dette.

  1. Jeg jobber turnus. Hvordan kan jeg spise/ha lys for å gjøre minst mulig skadd for kroppen ift døgnrytme? Jobber mest dag/kveld, men noen ganger natt også.

  2. De dagene jeg jobber dagvakt så trener jeg ofte på kvelden, i 19-20-21 tiden. Anbefaler du da å ikke spise etter trening?

  3. De dagene jeg jobber kveldsvakt så er jeg som regel ikkr hjemme før i 23-tiden. Jeg er da alt for sulten til å ikke spise noe før jeg legger meg (hadde kanskje lunsj på jobb kl 17). Hva bør jeg spise, eller hvordan bør jeg løse dette?

  Håper du har noen gode tips 🙂

  • Heisann Ingrid! Skal se om jeg kan være så heldig å få til et lite intervju med Mr Fagerli på dette feltet her. Men proteiner og litt karb før du legger deg kan være smart. Og de dagene du trener sent, så sørg for å spis mat etterpå. VIktig, uansett om det blir sent. Fokus på proteiner, karb og litt fett.

   🙂

 3. Hei.
  Jeg har selv wake UP lyset fra Phillips. Fungerer supert vinterstid, men med en samboer som jobber skift og sover på samme rom er det ikke alltid i bruk. Det er vel verdt å prøve da for å våkne lettere og mer skånsomt 😎👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *