PMS og hodepine- Noe du er godt kjent med? Isåfall, så har jeg et kjapt lite råd til deg i dag. Under videoen har jeg også flere naturlige tips til deg som du kan sjekke ut. Vel verdt et forsøk om PMS er noe du ofte opplever.

//Innnlegget inneholder et par produktanbefalinger fra min sponsor X-life//

Det viser seg ellers at kalsiumtilskudd + B-vitaminer, sammen med magnesium er gullverdt.

Flere naturlige lindringer av PMS:

 • Kutt ned på koffein (Spesielt om inntaket er veldig høyt!)- da det kan tappe kroppen for magnesium
 • Kutt ned på alkohol, da det kan gjøre det samme
 • Stress ned. Jeg mener det- Gjør tiltak som ROER NED HODET DITT! (Kanskje er det å unngå sosiale medier før du legger deg? )
 • Les en god bok som utfordrer deg på hvordan du tenker
 • Ta deg et bad i epsomsalt, eller en laaaang deilig dusj? (Spesielt ta deg tid til dette i perioder du stresser ekstra mye)
 • Spis mat med nøtter, frø og grønne bladgrønnsaker (Masse deilig magnesium!)

Kosttilskudd?

Om du VET at det skorter litt på kostholdet i perioder, så kan tilskudd være til god hjelp. Isåfall er det dette Solaray sin Cal-Mag, hvor du får både kalsium og magnesium, en god løsning. MEN B-vitaminer har sitt å si de også, og virker i samspillet. Så da kan du gjerne sjekke ut Solaray sitt B-kompleks i tillegg. Vel verdt å teste ut om PMS-symptomene er plagsomme.

Virker raskt

Det som er litt gøy med PMS (om man kan si gøy?) er at det kan respondere rimelig kjapt. Så hvis du går inn for å faktisk ta litt bedre vare på deg selv med tanke på fysisk aktivitet og kosthold i ukene som kommer, så kan din neste periode faktisk bli en god del bedre.

Ork sier du? Vel, hvis du faktisk ØNSKER å føle deg bedre og ivareta kroppen din, så har du ingen unnskyldning. P-piller og antidepressiva som løsning på PMS? Veeeel….Don` tget me started. Quickfixes ganger deg IKKE på sikt. Du bør UANSETT ta tak i underliggende årsaker først. Du vil tjene på det i lengden.

pms hodepine silje mariela

Lykke til!

Klem Silje Mariela

(NB: Det handler ikke om å bagatellisere PMS, da jeg VET at noen jenter har en mer alvorlig grad av dette (PMDD). Lege skal derfor kontaktes. Men vit likevel at jo bedre vare du tar på deg selv, jo MYE kan bli sååå mye bedre. Du sitter med mer makt enn du aner i forhold til kroppen din.)

 

Kilder: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19321940

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22069417

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26989667

Silje Mariela

7 comments on “PMS og hodepine- Et ENKELT tips du kan gjøre i dag”

 1. De kosttilskuddene du nevner her, vil det være godt nok med multivitamin av samme merke i stedet? Eller vil det ikke være «nok» av de ønskede vitaminer og mineraler? 🙂

 2. Lurer på det samme som Martine over her.
  Jeg tar multivitamin, er det godt nok sammen med et variert kosthold?

  • Heisann Malin! Jeg vil som regel anbefale ekstra magnesium hvertfall (gjerne typen glyceinate + citrate for en periode).
   Men merker du at multivit fungerer for deg, pg du får de ønskede resultatene du er ute etter, så er det bare å kjøre på=)

 3. Hei igjen Silje!
  Jeg blir ikke klok på dette hodet mitt. Jeg har vel gjennomsnittlig hodepine 1 gang i uka, gjerne flere dager i forbindelse med mens. Det er sjeldent jeg tar smertestillende, så det er ikke uutholdbart – bare noen ganger. Jeg bruker p-piller og har begynt å ta multivitaminer som inneholder blant annet magnesium. Jeg spiser nøtter, banan og masse grønt. Merker fortsatt ikke noen endringer i mønstret.. Har du noen flere tips? 🙂

  • Heisann Martine!

   Jeg vil snakket med lege om p-pillene, da jeg har sett tilfeller av at de kan ha noe å si (spesielt om de har en del østrogen i seg).
   Det er også viktig at du underbygger en god tarmflora, da det hjelper kroppen å metabolisere østrogen o.l.
   Du kan også teste ut å redusere melkinntak, da det for enkelte kan resultere i hodepine.
   Lykke til! =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *