Så her er greia. jeg syns det er heeeelt innafor at vi har lyst å føle oss freshe og BRA i kroppen vår. Klart jeg tenker på dette jeg også. For meg så er god helse, også det å føle seg fysisk og psykisk vel, og ha god energi. Og jeg skal innrømme at småsnacking, uregelmessig måltidsrytme og småsnacking fra frokost til lunsj gjør meg noe koko, og energiløs. Men jeg tok meg på tak for en tid tilbake. Fordi jeg hadde lyst til det. Både fordi det gjorde meg irritabel, frustrert, og fordi det forverret PMS symptomene mine.

Gleden var forøvrig stor når jeg for første gang på en stund gikk uka mi i møte UTEN PMS(!!!). Takket være det faktum at jeg har valgt å ta vare på meg selv, og ikke trykke ansiktet med godis og sukker annenhver dag.

Den ekstra mila

Men det som stadig vekk slår meg hvor mange av oss som HAR LYST, men som ikke er villig til å gå den ekstra lille mila som det faktisk KOSTER. Enten det er å redusere PMS, få en kropp og et hode i bedre balanse, eller å gå ned noen centimetre rundt midjen. For greia er jenter, at hvis dere ØNSKER en liten endring så MÅ det en liten endring til. Gjør du det du alltid har gjort, så får du det du alltid har fått. Logisk, sant?

MEN misforståelsen som er her, er at man er nødt til å trene iherdig hardt og masse, legge om kostholdet på en dag, og kutte ut ALT som ikke er bra for oss. Inkludert ting vi har GODT av. Sånn som sosialt samvær, kos (hva enn man legger i det), osv. Ta gode valg for deg selv i hverdagen, som en start (uten å gå overboard). Få strukturen på plass, innen du går løs på detaljene…(bl.a kaloritelling, avanserte treningsmetoder, osv…)

Under her finner du 3 gode tips til deg som trenger strukturen, men ønsker å ta en timeout fra de små detaljene 😉

Strategitips 1:

Spis 3 måltider per dag + et snackmåltid (Unngå mat som du ikke tåler/gjør deg oppblåst!- Og DROPP SMÅSNACKINGEN MELLOM MÅLTIDER!!!Jeg mener, hvis du virkelig mener ALVOR!)

 • Frokost: Omelett på 2-3 egg, avokado og en pakke blåbær + 1 appelsin eller havregrøt med chiafrø og ekstra proteiner 😉
 • Lunsj: Gresk salat med serranoskinke. Toppes med extra virgin olivenolje. Quinoa eller bakt søtpotet er to personlige favoriter i salaten, om du vil ha ekstra energi!
 • Middag/Kvelds: Biffstrimler, stekt i klarnet smør eller cocosa, og bakt potet (Perfekt etter trening!) + en dose omega 3 (med mindre du bytter ut kyllingbrystet med makrell eller laks/ørret)
 • Snack: En porsjonspose med nøtter, proteinshake på usøtet mandelmelk, og et eple

Strategitips 2:

Hold deg aktiv! (Uten å trigge appetitten for mye. Om du har lett for å bli sulten av hard trening, følg rådene under!)

 • Aktivitet: 30-60 minutters gåturer daglig
 • Styrketrening: 3 dager i uka. Avslutt med rolig nedtrapping på mølla 10-20 min

Så lite trening? Vel, vit at det å ta gode matvalg og holde appetitten under kontroll er en VIKTIGERE faktor for en litt lettere og strammere kropp, enn MYE og hard trening. Trust me on this one. Jeg garanterer deg at det blir enklere å spise sunn, ren og god mat, uten at cravings tar deg, om du følger disse rådene. 

Strategitips 3:

Gjør noe du syns er GØY! Som ikke nødvendigvis har med hverken kropp eller treningsstudio å gjøre.

 • Le: Se en morsom film/serie 3-4 ganger i uka (En god latter er KJEMPEBRA for å redusere stress)
 • Nærhet: Ha sex med kjæresten (Det reduserer også stress OG det øker oksytosin, som gjør deg mer avslappet og lykkelig!)
 • Le mer: Dra på stand-up med en god venninne
 • Nyt: Nyt et glass hvitvin på verandaen, når barna har lagt seg (Jepp, helt ok innimellom det også!)

 

Enkelt, ikke sant?

Ikke så ille disse tipsene, var de vel? Eller var de for «snille»?  Vi tror at det kun er beinharde treningsøkter og minimalt med mat som skal til for å komme i bedre form. Turns out; det jeg nevner her kan fungere bedre. Hvorfor? Fordi det er forenlig med  et liv ved siden av, og lar seg gjøre over tid. MEN det betyr ikke at jeg ikke mener alvor. Du må nemlig GJØRE det som står, ikke bare tenke på det.

 

 

silje mariela trener   KLEM fra Silje Mariela

Ønsker deg med dette en nydelig mandag!


#egenreklame

Fettforbrenning gjort enkelt?

Om du liker det du leser, så bli med på min beta-testversjon av trening og kostprogrammet «Fettforbrenning gjort enkelt 2.0», som du kan lese mer om her. Jeg er fed up med at alt som har med kropp å gjøre skal være «no pain no gain», og tyning herfra til måneden. Og derfor tok jeg valget om å begynne å dele mine grunnprinsipper for en litt sunnere kropp, et litt sunnere hode, og en litt slankere kropp. Istede for å ta avstand, slik jeg har gjort de siste par årene, så kan jeg heller få ut et program med mine verdier, og som er i tråd med det jeg tror på. <3 Grunnen til beta-runden nå er fordi jeg ønsker en større forståelse for hva vi jenter trenger.

fettforbrenning gjort enkelt program

Silje Mariela

4 comments on “Struktur på treningshverdagen – 3 gode tips”

 1. Hei, Silje.
  Jeg fødte 30.august – er treningen ok for meg hvis jeg ikke gir alt, tror du, eller burde jeg starte mer forsiktig?
  Er det nok mat i kostplanen til at jeg fullammer?
  Jeg MÅ ikke for en hver pris rase ned i vekt, men jeg savner struktur på mat i tillegg til at jeg gleder meg til å kunne trene litt igjen.

  • Gratulerer Veronika!:)

   Jeg vil nok anbefale at du får sjekket med en dyktig terapeut, at bekkenbunn og mage er på plass skikkelig først. Og når det gjelder amming så er det så viktig at kroppen får nok mat. Så du må nok spise mer enn hva planen angir 😉

   Programmet kan hjelpe med struktur (pluss at det har noen veldig gode innspill på andre ting vi bør gjøre for å ta vare på oss selv). Men vil ikke kjørt programmet slavisk nå mtp at du akkurat har født og ammer. 🙂

 2. Hei Silje!

  Jeg er interessert i å prøve programmet, men jeg trener på crossfit box, og trener Crossfit 4 dager i uka. Kan jeg likevel være med på programmet, eller må det mye tilpasning til, dvs, må jeg slutte med crossfit? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *