Jeg teller ikke kalorier. Så jeg aner ikke hva jeg ligger på til vanlig. Det jeg vet er at det varierer. Jeg vet jeg nok noen ganger ligger lavere enn jeg «burde», og noen ganger høyere enn det jeg «bør gjøre». Men det er en god grunn til det. Det er at kroppen har litt ulike behov fra en dag til den neste. Jeg velger derfor å go with the flow.

Høres det skummelt ut? Personlig syns jeg ikke det. Det har nok flere grunner det. Men når jeg VET at maten jeg spiser ikke har laaange ingredienslister, og stort sett er mat som holder meg mett lenge (slik at jeg ikke spiser undøvendig masse snack mellom måltider), så er jeg knallfornøyd.

Men hvordan holder jeg da vekta? Min strategi:

  1. Spiser et måltid som holder meg mett 4-6 timer.
  2. I peroder er dette måltider rik på fett og proteiner
  3. Andre perioder er det mat med mer karbohydrater og proteiner.

Jeg merker nemlig at når havregrøten ikke holder meg tilstrekkelig mett i lang tid, så bytter jeg den ut. Men akkurat i disse dager, så er det grøten (pluss en protienshake eller egg) som holder meg mett.

Mange er noe hysteriske rundt hvor mange kalorier, makroer osv som skal være i måltidet. Men hør her: hvis du spiser et måltid (rikt på proteiner!), som gjør at du er mett lenge, og som gjør at du IKKE småsnacker, så er du på sabla GOD vei!

Om du derimot er sulten etter 1-2 timer etter et måltid, så er du nødt til å se på sammensetningen. Kanskje er det for lite proteiner? Kanskje er det for lite mat generelt? Blir du fort sulten så bør du gjøre enendring.

Her er 2 smarte endringer du kan teste:

  1. Øke proteininntaket. Gjerne til 25-35 gram. Se om det hjelper!(jeg er nesten sikker!)
  2. La frokosten være rik på proteiner og fett (for mange fungerer det bedre enn feks havregrøt. Verdt å teste om det du gjør i dag gjør det sulten etter kort tid!)

 

Nå om dagen er havregrøten min favoritt. Med ceylon-kanel, chiafrø, smørøye/mandelsmør og littegranne sukker 😉 Holder meg mett LENGE! Har vært nødt å kutte ned litt på egg, da jeg begynte å reagere på det. Men har sånn smått begynt å introdusere det igjen nå, så får vi se hvordan det går.

sunn frokost silje mariela

 

Nå skal jeg ta å jobbe litt her, innen jeg drar på trening! 🙂

Ønsker dere en videre nydelig onsdag og lillelørdag!

 

Klem Silje Mariela

 

 

Hvis du ønsker tips til gode frokoster du kan starte dagen med, last ned heftet jeg har laget til deg: «9 sunne frokoster for helsebevisste jenter». Benytt deg også gjerne av ratingsystemet i heftet. Perfekt for deg som vil bli bedre kjent med hva kroppen din trenger:)
Sunne frokoster

Silje Mariela

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *