MITT PERSONLIGE HVERDAGSHJØRNE

En liten melding til deg: Denne delen av bloggen fungerer mer som en personlig dagbok, hvor jeg skriver ned det jeg har på hjertet. Denne siden er derfor forbeholdt tanker, hverdag og refleksjoner om livet generelt. Den vil derfor oppdateres når enn jeg føler for å rabble. 😉 

Walk the Talk 🙂

Jeg gir meg selv 52 uker- for å bygge opp tillit. Til deg, men også til meg selv. Jeg er ferdig med QuickFixes! Er du? 

Greit, så her er greia. I utgangspunktet ELSKER jeg å skrive til deg. Dele ting med deg og bare rable. MEN så skjedde det noe. Bloggingen ble sporadisk, og det ble mer rykk og napp her og der, enn at jeg faktisk VAR her inne kontinuerlig. 

 

Kanskje du kjenner deg igjen, bare at det gjelder trening og kosthold? Man blir så opptatt av å få “resultater” med en gang, at man glemmer det store bildet?

 

Og så snart motivasjonen (og humøret) tar seg en dipp, så er all fornuft ut vinduet . Nok en gang?!

 

Så går det en stund, du innser at du må ta deg sammen- du prøver krampaktig å ta tak i noe nytt og “smart”, for kun gå i SAMME fella på nytt?! 

 

Etter at lillegutt kom, så forsvant jeg i min egen boble. Dermed begynte jeg å gjøre alt basert på hva jeg FØLTE for. Med en baby hengende på deg, er det ikke mye.

 

Og jo dypere jeg havnet inni amme-bobla og identitets-krisen, jo vanskeligere ble det å skrive. Jeg følte ikke for det. Noe ble det, men likevel.

 

I tillegg følte jeg (som nevnt tidligere) at det jeg gjorde måtte være fint, flott og perfekt. Kanskje føler du selv at du må spise bra til alle måltider og trene 3-5 ganger i uken, for at det er bra nok? Selv følte jeg at jeg måtte ha kun superkloke blogginnlegg, uberfreshe bilder, og være på sosiale medier daglig. Skulle det være godt nok. 

 

Crazy ser jeg nå. Du jo ikke gjort noe da, for “livet skjer” kontinuerlig.

 

Mye handler om å bestemme seg. Og stille seg selv spørsmålet “Hva VIL og ØNSKER jeg?!. Hvis svaret er noe annet enn det du allerede har og er i dag, så MÅ det en endring til.

 

Ikke PERFEKT UTFØRELSE, men ENDRING!

 

(Dessuten, hvem F har tid til PERFEKT, når du knapt har tid å dusje, spise og holde liv i en levende bylt på 4 kilo ? Not me. Så jeg mistet mye av driven og momentumet, fordi jeg måtte gjøre alt “riktig”. I følge mitt eget hode. Har du det også sånn? 

 

Så nå utfordrer jeg meg selv på det samme jeg utfordrer deg på, stadigvekk: 

 

– Ta èn ting av gangen

 

– Noe må gjøres, selv om du ikke FØLER for det (hvis du vil få resultater)

 

– Progresjon og fremgang er bedre enn perfekt

 

– Godt nok er godt nok

 

– De små valgene du tar, er de som gir STØRST avkastning. På sikt. 

 

– Slipp perfeksjonist-trollet ut i lyset. (For troll sprekker i lyset, sant?;) 

 

Walk the talk

 

Jeg råder deg ofte til å ta èn ting av gangen med trening og kost. At all fremgang er fremgang. Og at ingenting må være perfekt. Og joda, disse prinsippene LEVER jeg etter på trening og kostholdsfronten. 

Men IKKE i jobben og livet generelt.  Jeg har vært straight up, REDD! 

Og jeg innså at det var ange likhetstrekk mellom degog meg. DINE utfordringer er kanskje med kropp og helse (alt eller ingenting, kontinuitet, redd for å feile, redd for å ikke nå mål, for å skuffe deg selv og andre, etc) , og MINE utfordringer har vært akkurat det samme. Bare på andre områder, de siste årene. 

 

Men skal vi la dette stoppe oss? Nei. Ikke nå.;) 

 

Derfor har jeg valgt å gi meg selv 52 uker. 52 uker på å bygge opp bloggen igjen. Ikke minst tilliten din (!).

Sånn at du VET du kan stikke innom her når du vil koble av. Eller hente inspirasjon. I visshet om at det er noe nytt og nyttig her inne. 

Jeg må også bygge opp større tillit til meg selv. På at jeg ikke bare snakker om det, men gjennomfører…Ikke 4 uker, ikke 8 uker. Men ETT ÅR! Tiden går fort.

Da hjelper det å ha en liste som dette på veggen. Kopièr den hvis du vil! 

 

 • Det er ikke alltid du vil FØLE for det- gjør det likevel
 • Det er ikke alltid du ser umiddelbar avkastning av jobben du legger ned- gjør det likevel
 • Noen ganger er det 2 steg frem og 3 tilbake- gjør det likevel!
 • Du har lyst å gi opp når du møter motstand og “livet skjer”- gjør det likevel!
 • Planlegging er det kjedeligste i verden- Gjør det likevel
 • Det ER vondt og folk VIL kommentere det du gjør- gjør det likevel!
 • Du har lyst å gjøre ALT på en gang- eller ingenting- GJør ÈN ting, likevel!
 • Du kan gjøre èn ting rett og 9 ting feil- Fortsett. Gjør det likevel!
 • Du vil føle at alt er forgjeves og at du bare skal gi opp- GJør det likevel!

 

Det er til syvende og sist SUMMEN av de SMÅ tingene, som blir til de STORE tingene. The “compound effect” som det heter. Det vil si at du kan gjøre noe riktig i 3-6-12 måneder. Det er ikke sikkert du ser avkastning før den 13 måneden. MEN GJØR DET LIKEVEL!

 

Hvis du virkelig VIL bygge deg opp eller gå ned i vekt, leve drømmene dine og OPPLEVE ting, så MÅ du gjøre en innsats. Men til syvende og sist, så handler det ikke om hva slags resultater du kan få av innsatsen, men HVEM DU BLIR på veien.

 

Selv kan jeg være ekstremt skiftende i humør og energi til tider, så jeg vet at dette vil bli tøft av og til. Men jeg ønsker å vise deg at hvis JEG KAN (til tross for min småcraxy AD(H)D til tider), så KAN DU OGSÅ! 

 

Utover det, ønsker jeg å ha det BRA, ha det gøy, reise me, være et godt forbilde for gutten min, og en god-damn hot, sexy kjæreste for Eirik. Jeg vet dette krever litt disiplin.

 

Jeg ønsker også å bidra økonomisk til hjertesaker i større grad, som kan bidra til at barn får det tryggere og bedre.  

 

Men jeg VET at dette ikke skjer av at jeg ligger på sofaen og syns synd på meg selv fordi jeg ikke får nok Likes på facebook, og når jeg velger å slumre bort morgenen min.

 

Til slutt, husk på det, at  ved å GJØRE, så styrker du ikke bare kroppen din, men HODET. Og det er dèt som vil være din aller største styrke når livet skjer og shit hits the fan.

 

Takk for at du leste <3 Klem!

 

Å DER! Kom Prestasjonsangsten 😹

Skal vi ikke bare gi mer F ?? 🙂 

Satt meg ned her og skulle skrive et supersmart innlegg til deg. 

Men så slo det meg; hvorfor være SMART når jeg kan være MEG SELV? 😛  Men seriøst!  Etter så lang tid i fra dere, og “så glad å ha deg tilbake”-meldinger (elsker dere! <3), så får jeg prestasjonsangst!! 

Haha, helt loko. Jeg vet det. Likevel kryper perfeksjonist-trollet opp på skuldra, og hvisker i øret mitt “Husk at ALT må være perfekt nå!”. 

Må le av meg selv. Hva er det jeg så fint tipser deg om å gjøre? Ta Èn ting av gangen. Så da får jeg WALK the TALK. Eller putte penga der munnen min er, som det heter. 

Jeg drømmer om å lage super-blogg til deg. Men innser jo at det skjer via ETT innlegg om gangen. (Hørt langt og gå med Klovner i kamp? Digger den! Den må du høre på når du vil gjøre ALT på en gang!)

Jeg avslutter denne posten med å sitere “Whats his name” (Husker ikke navn, men sikkert Tony Robbins. som jeg elsker over alt på jord, sånn utenom sønnen min), så sier jeg følgende:

quote silje mariela blogg

Så da avslutter jeg med det, nå før jeg går å lager MINIKURSET som jeg har lovet å gi dere i LANG tid nå.

Vil du vite hvorfor det er forsinket? Fordi jeg har lagd det TRE ganger allerede, og IKKE hatt lyst å dele for jeg syntes ikke det var bra nok til å dele. Ikke for at contentet ikke er bra (For det èr det, virkelig! Så selvtilliten der er på plass..:P) Men fordi jeg er redd for å ikke gi NOK.

Anyhow…#Notetoself for de neste 52 ukene: HOPPE, ikke tenke (så mye…)

For vi jenter er eksperter på å overtenke overtenkingen, eller hva? Ha en nydelig dag videre- og TAKK for at du hadde lyst å besøke mitt personlige hjørne idag! 🙂

Tipset Som Gir Deg Tiden Tilbake

Hva om vi kunne bruke mindre tid på å sammenligne oss med alle fasadene på facebook og instagram- og få MER tid til å bli BRA og happy, selv?? 🙂 

Først, tusen tusen takk for responsen på mitt forrige innlegg-

Herregud, jeg er så takknemlig (og mildt sagt overrasket!) for at så mange av dere ER HER FREMDELES!! Jeg har sagt det før, men at du fremdeles er her etter komplett stillhet er bare..Ahh. Det betyr mer enn du aner!

Jeg hadde forøvrig lyst å gjøre det enkelt i dag, og det var gi deg en utfordring

For vi er nok begge enige om at sosiale medier kan ta VEL mye tid noen ganger.

Problemet er bare at vi sjeldent ser det, fordi alt er så på autopilot.

So here goes: Ta alle SoMe-appene dine, inn i èn og samme mappe. Og fjern tidstyvene fra snarveiene også.

 

Bare gjør det, for det du vil merke er ganske kult 😉

Dette gjør, at for hver gang du mindless ønsker å gå inn å scrolle, så får du tid å stille deg selv spørsmålet; HVA konkret er du ute etter? Og finnes det noe annet du kan velge å bruke tiden på i stedet?

Up for it?! Legg igjen en liten beskjed i kommentarfeltet, når du har gjort det!

Og jeg lover- syns du det er helt forferdelig, så er det ikke verre enn at du kan flytte dem tilbake.

Men i denne verden hvor vi alle føler vi har for lite tid, så er det på høy tid å se hvor all tiden forsvinner…Mest sannsynlig så er det cyberspace som tar hoveddelen av kaka. Og deretter alle tankene vi spinner på om vi er bra nok eller ikke, og hvor bra liv alle andre har.

Til syvende og sist, gresset er grønnest der du vanner det 😉

Klem, Silje Mariela

 

DERFOR TOK JEG EN TIMEOUT…

Jeg snakker ofte om at vi må bli bedre å lytte til oss selv og stikke fingeren i jorda, når vi føler at støy, stress og kaos tar overhånd. Tiden var derfor inne for å praktisere det jeg preiker…;)

Resultatet ble hele 6 måneder uten blogg, facebook og instagram. Jeg måtte finne meg selv igjen. Og tilliten til at jeg er god nok som jeg er.

Vit og at jeg ikke tar lett på at du bruker tiden din her inne.  Jeg vil at dette skal være et sted du henter påfyll, og som er verdifullt for deg. Ikke nok en side med unødig støy.  For det tror jeg vi alle har fått nok av…?

 

Kjære deg som leser her dette her akkurat nå. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har startet på denne posten til deg.

Men tenkte som så at nå er det bare på tide å få den ut. Bare hoppe i det. Og være straight up ærlig med både deg og meg.

Nytt år og greier, finnes det en bedre tid enn NÅ?;)

 

Timeout

 

Det er hele 6 måneder siden jeg var her sist. Du kan trygt si at jeg har tatt tidenes timeout.

(Noe som forøvrig er risikosport når det er dette som er levebrødet mitt. Men det var nødvendig… )

Jeg kom til en punkt at jeg måtte gå inn i meg selv, og se hva jeg egentlig driver med.

At jeg har tatt noen dårlige valg det siste året, som gjorde at selvtilliten fikk seg en omgang, er èn ting. Men etter å ha gått gjennom de tre siste årene, så har jeg vært mer AV, enn PÅ.

Delvis fødselsdepresjon og utfordringer med å “finne meg til rette” i min nye rolle som mamma, samboer og “karrierekvinne”, har vært litt av greia. (det tror jeg flere av oss kjenner på)

Men en større greie var at jeg ble tatt av dragsuget, og jeg mistet både fotfestet og “meg selv”  i higen etter å bli “bedre”, “smartere” og “større”.

I disse digitale tider, hvor det handler mer om fasader og å rope høyest, er det fort å bli dratt inn uten at du helt ser det.

Jeg har vært på en karusell, hvor det for meg handlet mer om å være “smartass”, enn å faktisk være tilstede, for deg som følger meg. Og som har vært her i alle disse årene (2008…bodywork, husker du?)

Jeg glemte litt DEG oppi det hele. Og brukte mer tid på å pleie mitt eget ego, sammenligne meg med andre, og fortelle meg selv at jeg ikke bra nok.

Jeg følte at alt måtte være “perfekt” eller så var det ikke vits. Så da stopper man opp i stedet. (noe jeg tror MANGE av oss har en tendens å gjøre?)

 

Digital detox

 

Resultatet ble en real digital detox. For finne ut hvem pokker jeg egentlig er og hva jeg vil med livet mitt. Og bloggen blant annet.

Jeg startet blogg og fitness-reisen for snart 10 år siden. Mye har endret seg siden da. Og vi er flere enn noensinne, som ønsker å nå ut og bli hørt.

(Er det bare meg som blir svimmel av alt som er der ute? Kanskje jeg begynner å bli gammel :p)

Personlig er jeg ferdig med å «være på» bare for å «være på». Jeg ønsker ikke mer støy og “tomme ord”. Hverken for deg eller meg.  

Jeg ønske å være en trygg ressurs for deg. Et sted du kan komme når du trenger påfyll i hverdagen. Når du trenger en liten peptalk eller du ønsker noe konkret iht treningen din.

Du skal føle deg bedre når du forlater dette stedet, enn når du kom. Du skal føle at du sitter igjen med noe som gir deg verdi i hverdagen. Ikke enda mer kaos og tvil.

Det er til syvende og sist DU som er grunnen til at jeg startet denne reisen. Og den ønsker jeg mer enn noen gang, å fortsette på.

Ja, jeg har sporet av litt av og til. Men er det noe jeg har innsett etter pausen min, så er at:

Din tid er verdifull

Min tid er verdifull

Du skal føle deg bra og inspirert. Ikke tappet og frustrert.

Og jeg må ha hjertet med meg i det jeg gjør.

Skulle du ønske å bli med meg videre inn i det nye året, så er dette noe du kan forvente;

Mer åpen- og ektehet (er det et ord??). Men også et realt spark bak når det trengs, nordnorske banneord og nyttige treningstips!  😉

Det er på høy tid å være her for deg som har vært med meg i alle disse årene, enn å forsøke tilfredstille “alle” med å være “politisk korrekt smartass”. 😛

Det ble langt dette. Hvis du har kommet deg ned hit- tusen takk for at du leste <3

Og hvis du leser dette nå i januar: GODT NYTTÅR!!!!

Hvis du ønsker å lese mer om hva du kan få her inne, og når det kommer nytt innhold, så trykk her!

Varm klem, Silje Mariela 

Sånn får du tid til en sunnere Deg- når du ikke har tid 😉

Sannheten er at hvis vi har det så travelt at vi ikke får tid å ta vare på oss selv, så tar vi ikke noe bedre vare på andre heller. Men whats a girl to do, når tiden knapt strekker til og veien fra der du er nå til dit du vil virker uendelig lang? Du er mamma, du har en jobb, du har et hus å ta vare på. Et forhold kanskje? Du orker ikke tanken på å preppe mat. og NÅR skal du få tid å trene? For ikke å snakk om å lese bøker, meditere og være med venninner? Du vet, alle disse tingene alle lykkeguruer snakker om at vi må gjøre;)

trening kortTo muligheter

Sånn jeg ser det har vi to valg. Prioritèr tiden. Eller la vær.  Hva velger du? En ting vi jenter bør være klar over er at jo bedre vi tar vare på oss selv, sier nei, og får tid alene, så drypper det på de vi er glade i også.  Jo mer energi du får, jo mer har du til overs for de rundt deg. Bedre du føler deg i deg selv, jo mer komfortabel blir du i forholdet. Jo mer sunn mat du spiser, jo lengre vil du (forhåpentligvis) bli værene frisk, rask og på jorda.

Sunnere hverdag med 5 ENKLE steg

 1. Dropp pizza som middagsløsning og potetgull som kveldssnacks i ukedager. Og la kaker og sjokolade på jobben, stå.
 2. Ta deg en powerwalk med hunden og barnevogna. Eller alene. 3-4 dager i uka.
 3. Si NEI. Uten å forklare deg.
 4. Ha faste treningsdates med en god venninnne. to fluer i en smekk. Eller sett av 10 minutt daglig til enkle styrkeøvelser. Eller yoga for den sags skyld.
 5. Stå opp 15-30 minutter før resten av familien. La deg en stor deilig kopp kaffe, sett på “Headspace” i 10 minutter og bare VÆR litt. Uten at du må gjøre så mye 😉 It helps.

Ser du? Ingen tidkrevende matprepping eller mye tid tatt fra jobb/familie. Det handler om litt smartere planlegging og det å faktisk bare bestemme seg for å GJØRE. Ikke bare tenke på det 😉