Styrkeøkt For Travle Jenter #2

Du har travle dager, men ønsker å få inn en treningsøkt uansett? Dagens økt er både effektiv for kroppen din, rask å gjennomføre, og gir avkastning! Og utfører du den siste bonus-øvelsen, får du ekstra bang for your buck;) Enjoy!

Ååå den gleden det er å ha skrevet ferdig et blogginnlegg, for så å klare å slette alt man har skrevet. Hurra! Uansett, selv er jeg i en periode nå hvor det sjongleres mellom skole, jobb, PT-timer og tusen andre småting. Det som likevel ikke viker, er treningen. Ikke for at jeg er så himla flink, men det handler mer om at, spesielt i travle perioder, så trenger jeg overskuddet, energien og ikke minst EGENTIDEN det gir.  

 

Det er fort at det er aktivitet og trening som må vike når man har det travelt. Men jeg hadde lyst å utfordre deg på å faktisk prøve å sette den først en stund 😉 For det handler nemlig ikke om at du må sette av 2 timer for at det skal være en god økt. Det handler mer om å gjøre det du kan, når du kan. FOR DIN EGEN DEL OG GLEDE ! Har du 20-30 minutter til rådighet, så har du to alternativer: Kjapp økt eller bruke de minuttene på å irritere deg over hvor lite tid du har;) Hva tenker du selv tar deg nærmere der du ønsker å være? 

Mange av oss drømmer om hvor vi ønsker å være med tanke på målsetninger. Men det vi glemmer oppi det hele er gjerne den biten som handler om hvem må du være, for at det skal skje? Vi blir fort så opphengt i alt vi må gjøre for å komme dit, når det egentlig handler mer om hvem må du være. Sånn som i hektiske perioder; hvem må du være i de periodene, for at drømmen din skal bli en realitet? 

For ja, alt er lett å gjøre når man har masse tid og ting går på skinner. Men det som avgjør hvor vi havner, er hvem vi velger å være i de tøffere periodene. Litt rabbling her nå, men test ut dagens økt, og du vil bli overrasket over hvor ENKELT og EFFEKTIVT det kan være å trene korte økter. 4 øvelser. Dats it! Have fun! 🙂 

 

 Forslag til oppsett:

A1) Bulgarske utfall 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

A2) Ettbeinsg hipthrust 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

B1) Brystpress med frivekter 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

B2) Roing med bryststøtte 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

C) Planke 30 sekunders hold x 3

BONUS: 25 burpees 😉 

Voila! Likte du dette innlegget med korte økter? Let me know 🙂 

 

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Få Veltrente Armer- Topp 5 Øvelser

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Over er dagene hvor du kvier deg for å gå i singlets og t-skjorter. Hvertfall etter at du har testet disse øvelsene, og gjort de noen ganger 😉

…Jada, jeg vet at det fremdeles er en stund til vi kan kaste klærne. Selv sitter jeg her med varmepumpa på fullt og med pledd. Men det er rart med det. Vårsola (og varmen!) kommer før du aner det. Så hvorfor ikke bruke 7-8 minutter et par ganger i uken, på å styrke og stramme opp armene. Sånn mens du venter? 😉

 

For tro meg, det vil føles ekstra digg å vrenge av longsleevsene og ullgenseren, når du vet at du har trent armene litt på forhånd. 

 

Og jupp, jeg kunne selvsagt vært politisk korrekt å si at “vi er fine som vi er, og dette trenger du ike tenke på”. Og nei, du trenger faktisk ikke det.

 

Men i følge jentene jeg trener nå, så var det et ønske å lære noen gode, kanoneffektive øvelser for å stramme opp armene. Da spesielt baksiden. Eller, det så kalte “grevinnehenget”. Som jeg forøvrig ikke liker navnet på. For vi jenter er NØDT til å finne penere ord å beskrive oss selv med.  Men det får bli en annen diskusjon.

 

Uansett. Siden jeg ELSKER å trene armer, så ble dette en no-brainer av en oppgave. Og gleder meg til å dele med deg. Under videoen finner du forslag til hvordan program med disse øvelsene kan se ut: : 

 

 

Armøkt: 

A) Pushups med smalt grep 3 sett x 4-6 repetisjoner (er du svak i pushups, så kan du kjøre kun den delen av øvelsen hvor du senker deg ned)

 B1) Floorpress med frivekter 2-3 sett x 8-12 repetisjoner

B2) Rullende trircepsextensions 2 sett x 10-15 repetisjoner

 

C1) Tricepspress- over hodet 2 sett x 10-20 repetisjoner

C2) Tricepspress i kabel 2 sett x 10-20 repetisjoner

Når det står bokstav med tall, vil det si at du kjører øvelsene i superlett. Altså, annenhver gang. 

 

Denne økten kan gjerne suppleres til annen trening du gjør. Den går nemlig ganske fort 😉 

2-3 ganger i uken, så er du på god vei mot armer du vil bli stolt av å vise frem! Lykke til

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

3 Minutters Middag- For Styrkedager

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Sulten etter trening? Da er det kun èn ting som gjelder; keep it simple (og sunt:)  

…Vi er sikkert flere som fort lar oss friste av andre ting å spise, når vi er sultne? Kanskje står du å småsnacker på noe, mens du lager maten. Fordi matlagingen tar lengre tid enn du hadde håpet på? Vel, ikke fortvil! For når middagen går så raskt (og smaker så godt!) som den jeg deler med deg i dag, så har du faktisk ikke TID til å småspise samtidig. Så dagens rett anbefales: 

Dette trenger du:

– En pakke (300-400 gram) proteinkilde av vagfri art (kylling, svin, biff, skalldyr, vegetar)

– 1/2 pakke risnudler eller ris (se bak på pakken for porsjoner)

– Green Curry (eller noe annet ferdig-laget fra en verdensbutikk. Som inneholder ingredienser du både kan uttale og som du VET hva er. Sånn stort sett hvertfall)

Slik gjør du: Stek kjøttet i litt olje, og tilsett curryen. Kok opp nudler ved siden av. Og enjoy når ferdig:)

Det jeg lager her er cirka 2 porsjoner. 

De neste ukene fremover nå, så kommer jeg til å fokusere i større grad på trening og kosthold enn jeg har gjort de siste månedene. Ikke for at det har vært så dårlig stelt, sånn egentlig, men er klar for å steppe opp litt nå.

For jeg vet at det både føles bra, gir meg overskudd, og er gøy. Så du kan hvertfall være trygg på at det som kommer fremover, er i tråd med det å skulpturere (?? er det et ord?) en sterkere og strammere fysikk.;) 

Uansett, håper du liker videoen…og er ønsket flere videoer i FOrtGjort-serien, så let me know!:) Siden jeg ikke er tankeleser;)  

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Trygg Benkpress- 3 Små Hacks

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Syns du benkpress virker som en kul øvelse, men unngår den for den virker skummel? Eller kanskje trener du benkpress, men du vil ha mer kontroll på den? Da liker du dagens video!:) 

Hvis du virkelig vil føle deg sterk, så er benkpress veien og gå. Sånn, sammen med øvelser som markløft og pullups da. Men jeg har skjønt det sånn at den kan virke utrygg. Og ja, hvis man ikke tar enkelte forhåndsregler, så er den litt trick. 

Det er likevel ingen grunn til å fortvile, for i dagens video til deg, så får du servert de 3 klokeste rådene jeg kan gi deg i forhold til denne øvelsen. Ja, hacksene som virkelig gjør at du føler KONTROLL! Hva er vel bedre enn det? 😉

Skal sies at jeg har mye jeg har lyst å dele med deg ang benkpress, men vi tar det i flere omganger. Det er uansett med disse 3 tingene at du bør starte:

 Så nå tenker jeg du er klar for å teste dette ut? 🙂 Nå er jeg selv på tur på skolen her, så jeg skal la deg tutle videre med det du styrer med. 

Hvis du likte videoen, så blir jeg så glad om du har lyst å gi meg et lite hint om det via å trykke Liker.  Det er den eneste måten for meg å vite om du fremdeles ønsker videoer som dette 🙂 

 Ønsker deg med dette en NYDELIG dag og ha en god treningsøkt! 

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Helgekos & Resultater- Sånn Får Du Både Og

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Er du greit strukturert og rutinert i ukedagene, men så kommer helga og all sunn fornuft forsvinner som dugg for sola? Velkommen til verdens vanligste problemstilling- ish. Du er på rett plass i dag !:) 

Jeg glemmer ikke hvordan det var for noen år tilbake. Ukedagene gikk som en drøm. Alt var tilnærmet “perfekt” på kostholdsfronten, og jeg sultet etter enda bedre treningsresultater.

Men helgen kom, og det var som at et teppe bare gikk ned foran øynene mine. Jeg tenkte ikke klart, og det eneste jeg klarte fokusere på var alt jeg hadde lyst på, men nektet meg i ukedagene. Så da ble helgene “fridagene” hvor jeg, fra jeg slo opp øynene, satte i gang spisegildet.

Dagen i forveien hadde jeg planlagt alt jeg skulle spise, og jeg gledet meg som en unge på julaften. For å gjøre det mer stuerent, kalte jeg det spisedager. Og mente hardnakket at dette var en viktig del av fitness-livsstilen jeg sverget til.

I dag ser jeg at det strengt tatt ikke var noe som helst som kunne minne om en god livsstil. Jeg mener, superrestriksjoner i ukedagene, og fråtsing fra morgen til kveld i helgene…

Kall det hva du vil, men i dag ser jeg at det var ørlite galskap.

Så i dag skal du få 3 SUPERENKLE helgerutiner, som gjør at uansett hva som skjer og hva du spiser, så er du i like god kontroll (positivt ment) som hverdagen ellers. 😉 

I dag elsker jeg rutinene mine, og er så glad for at det FINNES en måte å gjøre ting på som tillater deg å nyte det du ønsker deg, samtidig som du også kan bli godt trent i prosessen. I tillegg har hodet det mye bedre også.

Det er ikke dermed sagt at jeg ikke nå og da har mine mindless-eatingdager. Men de er mye færre, og jeg hater følelsen av å gå rundt med vondt i magen en hel dag. Hater hater hater. Så jo mer jeg tenker på det, mindre frister det. Ønsker deg med dette en nydelig helg! Snakkes på mandag! =) 

Vil du finne inspirasjon til hva du skal lage i helgen? Søk opp Thai på Aperitif.no- masse digg!! 😀

 

KLEM, Silje Mariela