Frontbøy- Sånn holder du stanga

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Frontboy og Grep- Sånn holder du stanga// Lær hvordan du holder stanga når du trener med frontbøy. Det er ikke så tricky som du kanskje tror. I tillegg har du to varianter å velge mellom, så finn ut hva som blir riktig for deg 🙂

Hei på deg 🙂 Før vi går videre, så hadde jeg lyst å dele denne YouTubelinken med deg- da det er her alt som postes fremover kommer først! Derfor hadde jeg blitt sååå lykkelig om du har lyst å følge kanalen min. 

Det kommer til å bli mitt andre hjem nå fremover, og jeg vil jo så klart ha deg med meg 🙂 

Utover det, så finner du dagens video under her. Et must å se, om du vil trene effektivt med frontbøy. Og sørge for at beina gjør jobben, ikke armene 😉 

Håper dette var til hjelp 🙂 Selv bytter jeg litt på disse to avhengig av dagsformen og hva jeg føler for. Holder likevel en liten knapp på den olympiske varianten.

Nyt dagen videre, og ha en fiiiin påskeuke! 😀 Klem, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Din Rygg i Markløft

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Har du hørt at det er viktig at du har rett rygg når du trener?  Da kan det være du har misforstått- dagens video viser hva😉 

 Føler du at øvelsene føles litt rare, til tross for at du følget dette rådet? Da er det stor sannsynlighet for at det er dette med ryggen som er hovedutfordringen;) Tipset i dagens video kan du forøvrig ta med deg videre  til andre øvelser også. Spesielt i knebøy er det nyttig. Så dagens oppfordring er at du ser videoen, for så å haste deg avgårde på trening for å teste. Det er beste måten å lære på 😉 

Selv skal jeg avgårde på skolen nå. Økten er allerede overstått. Ble en tidlig økt i morges, da jeg måtte få kidden avgårde i barnehagen.

Nyt dagen, og helgen når den tid kommer! 😀 Klem, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Markløft- Din Startposisjon

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Hvor skal du eeegentlig plassere rumpa, for å bli sterkere?

og slippe at knærne blir i veien? 😉 

 Husker selv tilbake til den gangen at markløft bare føltes helt håpløs. Alt føltes rart, og knærne var spesielt i veien. Ikke  fikk løftet noe særlig med vekter heller, for ryggen holdt ikke. Heldigvis så skulle det ikke så mye til før at ting føltes ti ganger bedre. Det startet med at jeg forsto hvordan jeg skulle plassere rumpa. Så jeg håper dagens tips funker like godt for deg, som det gjorde for meg 🙂   

Test ut, og hvis det er noe mer du lurer på ang øvelsen; send på meg en mail da vel!  🙂 

Nyt helga! 😀 Klem, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Styrkeøkt For Travle Jenter #2

Du har travle dager, men ønsker å få inn en treningsøkt uansett? Dagens økt er både effektiv for kroppen din, rask å gjennomføre, og gir avkastning! Og utfører du den siste bonus-øvelsen, får du ekstra bang for your buck;) Enjoy!

Ååå den gleden det er å ha skrevet ferdig et blogginnlegg, for så å klare å slette alt man har skrevet. Hurra! Uansett, selv er jeg i en periode nå hvor det sjongleres mellom skole, jobb, PT-timer og tusen andre småting. Det som likevel ikke viker, er treningen. Ikke for at jeg er så himla flink, men det handler mer om at, spesielt i travle perioder, så trenger jeg overskuddet, energien og ikke minst EGENTIDEN det gir.  

 

Det er fort at det er aktivitet og trening som må vike når man har det travelt. Men jeg hadde lyst å utfordre deg på å faktisk prøve å sette den først en stund 😉 For det handler nemlig ikke om at du må sette av 2 timer for at det skal være en god økt. Det handler mer om å gjøre det du kan, når du kan. FOR DIN EGEN DEL OG GLEDE ! Har du 20-30 minutter til rådighet, så har du to alternativer: Kjapp økt eller bruke de minuttene på å irritere deg over hvor lite tid du har;) Hva tenker du selv tar deg nærmere der du ønsker å være? 

Mange av oss drømmer om hvor vi ønsker å være med tanke på målsetninger. Men det vi glemmer oppi det hele er gjerne den biten som handler om hvem må du være, for at det skal skje? Vi blir fort så opphengt i alt vi må gjøre for å komme dit, når det egentlig handler mer om hvem må du være. Sånn som i hektiske perioder; hvem må du være i de periodene, for at drømmen din skal bli en realitet? 

For ja, alt er lett å gjøre når man har masse tid og ting går på skinner. Men det som avgjør hvor vi havner, er hvem vi velger å være i de tøffere periodene. Litt rabbling her nå, men test ut dagens økt, og du vil bli overrasket over hvor ENKELT og EFFEKTIVT det kan være å trene korte økter. 4 øvelser. Dats it! Have fun! 🙂 

 

 Forslag til oppsett:

A1) Bulgarske utfall 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

A2) Ettbeinsg hipthrust 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

B1) Brystpress med frivekter 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

B2) Roing med bryststøtte 3-4 sett x 8-12 repetisjoner

C) Planke 30 sekunders hold x 3

BONUS: 25 burpees 😉 

Voila! Likte du dette innlegget med korte økter? Let me know 🙂 

 

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her

Få Veltrente Armer- Topp 5 Øvelser

MERK: SCROLL NED FOR VIDEO!

Over er dagene hvor du kvier deg for å gå i singlets og t-skjorter. Hvertfall etter at du har testet disse øvelsene, og gjort de noen ganger 😉

…Jada, jeg vet at det fremdeles er en stund til vi kan kaste klærne. Selv sitter jeg her med varmepumpa på fullt og med pledd. Men det er rart med det. Vårsola (og varmen!) kommer før du aner det. Så hvorfor ikke bruke 7-8 minutter et par ganger i uken, på å styrke og stramme opp armene. Sånn mens du venter? 😉

 

For tro meg, det vil føles ekstra digg å vrenge av longsleevsene og ullgenseren, når du vet at du har trent armene litt på forhånd. 

 

Og jupp, jeg kunne selvsagt vært politisk korrekt å si at “vi er fine som vi er, og dette trenger du ike tenke på”. Og nei, du trenger faktisk ikke det.

 

Men i følge jentene jeg trener nå, så var det et ønske å lære noen gode, kanoneffektive øvelser for å stramme opp armene. Da spesielt baksiden. Eller, det så kalte “grevinnehenget”. Som jeg forøvrig ikke liker navnet på. For vi jenter er NØDT til å finne penere ord å beskrive oss selv med.  Men det får bli en annen diskusjon.

 

Uansett. Siden jeg ELSKER å trene armer, så ble dette en no-brainer av en oppgave. Og gleder meg til å dele med deg. Under videoen finner du forslag til hvordan program med disse øvelsene kan se ut: : 

 

 

Armøkt: 

A) Pushups med smalt grep 3 sett x 4-6 repetisjoner (er du svak i pushups, så kan du kjøre kun den delen av øvelsen hvor du senker deg ned)

 B1) Floorpress med frivekter 2-3 sett x 8-12 repetisjoner

B2) Rullende trircepsextensions 2 sett x 10-15 repetisjoner

 

C1) Tricepspress- over hodet 2 sett x 10-20 repetisjoner

C2) Tricepspress i kabel 2 sett x 10-20 repetisjoner

Når det står bokstav med tall, vil det si at du kjører øvelsene i superlett. Altså, annenhver gang. 

 

Denne økten kan gjerne suppleres til annen trening du gjør. Den går nemlig ganske fort 😉 

2-3 ganger i uken, så er du på god vei mot armer du vil bli stolt av å vise frem! Lykke til

KLEM, Silje Mariela

 

PS: Kunne du tenkt deg en prøvetime hos meg? Klikk her