MENTAL FITNESS- NY VIDEO HVER MANDAG!

Twisten Som Ble Til To Twistpakker…?

Hørt om twisten som ble til to twistpakker, og en tur til McDonalds? 😉 Greit, lover at jeg skal bli bedre på overskrifter ;P MEN, det viktigste var at du skjønte hva jeg mente? tongue-out Sannheten er at når det er det som er ståa, så hjelper det lite med strikte dietter og kaloritelling…

God kveld cool Klokken er snart ni, og endelig (!) fikk jeg litt etterlengtet alenetid. Mannen er på NY-gymmet (sa jeg at vi har fått nytt treningsstudio?? *JOY*), og lillegutt bestemte seg for at nå skulle han sove. To timer på overtid meeeeen ait!! Når han er så søt å hjelper meg med kveldsmaten, så er det greit…:)

Men du…Dietter, kalorier…og sånt?

Yes, vi må snakke litt om det. For det er aldri mer madness rundt det, enn nå i disse tider.

Men sånn seriøst; det HJELPER IKKE å telle kalorier og gå på strikte dietter, når det

1. KUN fungerer når DU fungerer 😉

2. Når innstillingen er at ALT må være perfekt, ellers så er det ikke vits

3. Nå en liten twist, blir til en twistpakke, McDonalds og påfølgende dager med junkfood- fordi man ØDELA alt når man tråkket litt “feil” med den twisten.

Så! Hva blir løsningen da da?

Jo, det som jeg bruker å gjøre, og som jeg også utfordrer DEG til å gjøre neste gang du innhalerer en 200grams melkesjokoladeplate-se videoen for svar!

 

Ikke dumt, eller hva? 😉 

Noen ganger gjør det vondt i viljen…fordi jeg egentlig litt av og til (herregud for en setning) liker å grave meg et hull der jeg tryner… men dette FUNKER.

I stor grad fordi det bryter et mønster, men også fordi det gir deg kontrollen umiddelbart tilbake.

Likevel, Det ER tøft å snu ting når du er fylt av dårlig samvittighet og negative tanker om dine egne “evner” til å holde deg i skinnet.

Men spørsmålet er strengt tatt ikke hvorfor du tok et dårlig godt valg, men HVEM du skal være når disse situasjonene oppstår og du har de små øyeblikkene du gir litt katta i det effins målet du har…(TRO MEG, dette skjer oss alle!!)

Og ja, dette er forresten en måte å skape mer tillit til deg selv også. Så hva annet kan man si enn: Get back on the horse! For NEI, du har ikke ødelagt noe. Det eneste som ØDELEGGER for deg, er om du velger å fortsette i pity-me-land i dager og uker fremover…Gjort er gjort, spist er spist, i morgen er det en ny dag. For DET kan DU bestemme! 😉 

 

KLEM, Silje Mariela 

Mindre til Kim K- MER til Deg?

Super-trikset som tar deg 40 sekunder å gjøre, men som GIR deg minimum 20 miutter EKSTRA. Lover 🙂 

Jeg tør nesten ikke si hvor lang tid dette innlegget har tatt meg. Ikke fordi jeg ikke visste hva jeg ville dele med deg, men fordi kidden måtte hentes i barnehagen. Sånn ca rett etter at mamman hadde fått svelget unna den første morgenkaffen…Med planen om å ha en effektiv arbeidsdag! 

Go with the flow sies det…? Learning by doing, kaller jeg det! Satser på du kan “leve” med resultatet. tongue-out

Det var denne sjongleringen da vet du, mellom alle disse ulike rollene. 

Uansett. Er du så sporty at du tar UTFORDRINGEN jeg har til deg i dag?

(det tar maks 40 sekunder å gjøre. Lover!) 

…Men kan til gjengjeld GI deg HVERTFALL 20 minutter ekstra per dag! Kidding you not. Det vil jeg nesten påstå er en god deal 🙂 

Om ikke annet, så gir det mer tid til dine egne refleksjoner.

For NEI, selv om det høres sånn ut i videoen, så handler ikke alt om at vi hele tiden må bli BEDRE BEDRE BEDRE.  Noen ganger handler det om å få ørlite TID til å bare gjøre IKKENO! 

 

Men seriøst (Notetoself også forresten) : Vi har valget; bruke tid på å sammenligne rumpa vår med Kim Ks, eller bruke tiden på å bli bootylicious selv ! For å gi et noe sleivete eksempel. Men du skjønner hva jeg mener. Håper jeg 😉

Your choice! Og mitt. Jeg tror jeg velger det siste…Og litt mer tid med guttungen. <3 

Klem! 

 

 

 

Tipset Som Gir Deg Tiden Tilbake

Hva om vi kunne bruke mindre tid på å sammenligne oss med alle fasadene på facebook og instagram- og få MER tid til å bli BRA og happy, selv?? 🙂 

Først, tusen tusen takk for responsen på mitt forrige innlegg-

Herregud, jeg er så takknemlig (og mildt sagt overrasket!) for at så mange av dere ER HER FREMDELES!! Jeg har sagt det før, men at du fremdeles er her etter komplett stillhet er bare..Ahh. Det betyr mer enn du aner!

Jeg hadde forøvrig lyst å gjøre det enkelt i dag, og det var gi deg en utfordring

For vi er nok begge enige om at sosiale medier kan ta VEL mye tid noen ganger.

Problemet er bare at vi sjeldent ser det, fordi alt er så på autopilot.

So here goes: Ta alle SoMe-appene dine, inn i èn og samme mappe. Og fjern tidstyvene fra snarveiene også.

 

Bare gjør det, for det du vil merke er ganske kult 😉

Dette gjør, at for hver gang du mindless ønsker å gå inn å scrolle, så får du tid å stille deg selv spørsmålet; HVA konkret er du ute etter? Og finnes det noe annet du kan velge å bruke tiden på i stedet?

Up for it?! Legg igjen en liten beskjed i kommentarfeltet, når du har gjort det!

Og jeg lover- syns du det er helt forferdelig, så er det ikke verre enn at du kan flytte dem tilbake.

Men i denne verden hvor vi alle føler vi har for lite tid, så er det på høy tid å se hvor all tiden forsvinner…Mest sannsynlig så er det cyberspace som tar hoveddelen av kaka. Og deretter alle tankene vi spinner på om vi er bra nok eller ikke, og hvor bra liv alle andre har.

Til syvende og sist, gresset er grønnest der du vanner det 😉

Klem, Silje Mariela

 

DERFOR TOK JEG EN TIMEOUT…

Jeg snakker ofte om at vi må bli bedre å lytte til oss selv og stikke fingeren i jorda, når vi føler at støy, stress og kaos tar overhånd. Tiden var derfor inne for å praktisere det jeg preiker…;)

Resultatet ble hele 6 måneder uten blogg, facebook og instagram. Jeg måtte finne meg selv igjen. Og tilliten til at jeg er god nok som jeg er.

Vit og at jeg ikke tar lett på at du bruker tiden din her inne.  Jeg vil at dette skal være et sted du henter påfyll, og som er verdifullt for deg. Ikke nok en side med unødig støy.  For det tror jeg vi alle har fått nok av…?

 

Kjære deg som leser her dette her akkurat nå. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har startet på denne posten til deg.

Men tenkte som så at nå er det bare på tide å få den ut. Bare hoppe i det. Og være straight up ærlig med både deg og meg.

Nytt år og greier, finnes det en bedre tid enn NÅ?;)

 

Timeout

 

Det er hele 6 måneder siden jeg var her sist. Du kan trygt si at jeg har tatt tidenes timeout.

(Noe som forøvrig er risikosport når det er dette som er levebrødet mitt. Men det var nødvendig… )

Jeg kom til en punkt at jeg måtte gå inn i meg selv, og se hva jeg egentlig driver med.

At jeg har tatt noen dårlige valg det siste året, som gjorde at selvtilliten fikk seg en omgang, er èn ting. Men etter å ha gått gjennom de tre siste årene, så har jeg vært mer AV, enn PÅ.

Delvis fødselsdepresjon og utfordringer med å “finne meg til rette” i min nye rolle som mamma, samboer og “karrierekvinne”, har vært litt av greia. (det tror jeg flere av oss kjenner på)

Men en større greie var at jeg ble tatt av dragsuget, og jeg mistet både fotfestet og “meg selv”  i higen etter å bli “bedre”, “smartere” og “større”.

I disse digitale tider, hvor det handler mer om fasader og å rope høyest, er det fort å bli dratt inn uten at du helt ser det.

Jeg har vært på en karusell, hvor det for meg handlet mer om å være “smartass”, enn å faktisk være tilstede, for deg som følger meg. Og som har vært her i alle disse årene (2008…bodywork, husker du?)

Jeg glemte litt DEG oppi det hele. Og brukte mer tid på å pleie mitt eget ego, sammenligne meg med andre, og fortelle meg selv at jeg ikke bra nok.

Jeg følte at alt måtte være “perfekt” eller så var det ikke vits. Så da stopper man opp i stedet. (noe jeg tror MANGE av oss har en tendens å gjøre?)

 

Digital detox

 

Resultatet ble en real digital detox. For finne ut hvem pokker jeg egentlig er og hva jeg vil med livet mitt. Og bloggen blant annet.

Jeg startet blogg og fitness-reisen for snart 10 år siden. Mye har endret seg siden da. Og vi er flere enn noensinne, som ønsker å nå ut og bli hørt.

(Er det bare meg som blir svimmel av alt som er der ute? Kanskje jeg begynner å bli gammel :p)

Personlig er jeg ferdig med å «være på» bare for å «være på». Jeg ønsker ikke mer støy og “tomme ord”. Hverken for deg eller meg.  

Jeg ønske å være en trygg ressurs for deg. Et sted du kan komme når du trenger påfyll i hverdagen. Når du trenger en liten peptalk eller du ønsker noe konkret iht treningen din.

Du skal føle deg bedre når du forlater dette stedet, enn når du kom. Du skal føle at du sitter igjen med noe som gir deg verdi i hverdagen. Ikke enda mer kaos og tvil.

Det er til syvende og sist DU som er grunnen til at jeg startet denne reisen. Og den ønsker jeg mer enn noen gang, å fortsette på.

Ja, jeg har sporet av litt av og til. Men er det noe jeg har innsett etter pausen min, så er at:

Din tid er verdifull

Min tid er verdifull

Du skal føle deg bra og inspirert. Ikke tappet og frustrert.

Og jeg må ha hjertet med meg i det jeg gjør.

Skulle du ønske å bli med meg videre inn i det nye året, så er dette noe du kan forvente;

Mer åpen- og ektehet (er det et ord??). Men også et realt spark bak når det trengs, nordnorske banneord og nyttige treningstips!  😉

Det er på høy tid å være her for deg som har vært med meg i alle disse årene, enn å forsøke tilfredstille “alle” med å være “politisk korrekt smartass”. 😛

Det ble langt dette. Hvis du har kommet deg ned hit- tusen takk for at du leste <3

Og hvis du leser dette nå i januar: GODT NYTTÅR!!!!

Hvis du ønsker å lese mer om hva du kan få her inne, og når det kommer nytt innhold, så trykk her!

Varm klem, Silje Mariela 

Sånn får du tid til en sunnere Deg- når du ikke har tid 😉

Sannheten er at hvis vi har det så travelt at vi ikke får tid å ta vare på oss selv, så tar vi ikke noe bedre vare på andre heller. Men whats a girl to do, når tiden knapt strekker til og veien fra der du er nå til dit du vil virker uendelig lang? Du er mamma, du har en jobb, du har et hus å ta vare på. Et forhold kanskje? Du orker ikke tanken på å preppe mat. og NÅR skal du få tid å trene? For ikke å snakk om å lese bøker, meditere og være med venninner? Du vet, alle disse tingene alle lykkeguruer snakker om at vi må gjøre;)

trening kortTo muligheter

Sånn jeg ser det har vi to valg. Prioritèr tiden. Eller la vær.  Hva velger du? En ting vi jenter bør være klar over er at jo bedre vi tar vare på oss selv, sier nei, og får tid alene, så drypper det på de vi er glade i også.  Jo mer energi du får, jo mer har du til overs for de rundt deg. Bedre du føler deg i deg selv, jo mer komfortabel blir du i forholdet. Jo mer sunn mat du spiser, jo lengre vil du (forhåpentligvis) bli værene frisk, rask og på jorda.

Sunnere hverdag med 5 ENKLE steg

  1. Dropp pizza som middagsløsning og potetgull som kveldssnacks i ukedager. Og la kaker og sjokolade på jobben, stå.
  2. Ta deg en powerwalk med hunden og barnevogna. Eller alene. 3-4 dager i uka.
  3. Si NEI. Uten å forklare deg.
  4. Ha faste treningsdates med en god venninnne. to fluer i en smekk. Eller sett av 10 minutt daglig til enkle styrkeøvelser. Eller yoga for den sags skyld.
  5. Stå opp 15-30 minutter før resten av familien. La deg en stor deilig kopp kaffe, sett på “Headspace” i 10 minutter og bare VÆR litt. Uten at du må gjøre så mye 😉 It helps.

Ser du? Ingen tidkrevende matprepping eller mye tid tatt fra jobb/familie. Det handler om litt smartere planlegging og det å faktisk bare bestemme seg for å GJØRE. Ikke bare tenke på det 😉