Et kosttilskuddtips:)

//Inneholder sponset link fra X-life//

God morgen! 🙂 I dag har jeg faktisk lyst å gi dere et aldri så lite kosttilskuddtips. Hverken PWO, protein eller BCAA!

Men mulig du kan gjette hva jeg skal tipse om, om jeg sier «Gry Hammer», «rein» og «naturens vitaminpille»?

Haha, you guessed it!  Tørket lever så klart!! For jo mer jeg har satt meg inn i dette med oss jenter, hvordan vi fungerer, og hva som skal til for å ha en energisk, sunn og veltrent kropp, jo mer overbevist er jeg om at enkelte næringsstoffer er ekstra viktig for oss. Spesielt da folat og b-vitaminer, men også jern. Og særlig i perioder der du VET at kostholdet ditt ikke er helt der det bør være.

Om du bruker p-piller, er det også greit å vite at kroppen faktisk tappes for enkelte næringsstoffer. Folat og andre b-vitaminer er noen av de (Samt sink og magnesium er også på lista). Da syns jeg ikke det er så rart at mange av oss går rundt å føler oss konstant trøtt, sliten og urolig. Eller at det kan være ekstra tøft når man går av dem. Sier ikke at det bare har med næringsstoffer å gjøre. Du må SELVSAGT også spise nok energi til å underbygge aktivitetsnivået ditt. Men gode næringsstoffer er likevel noe å ha i bakhodet.

Vi er opptatt av å se «bra ut», men vit at det hele starter med at vi ser det fra det ståstedet at vi ønsker å ta vare på oss selv.

Eller kanskje du akkurat har gått av pillene, og ønsker å preppe kroppen best mulig innen du blir gravid? Isåfall, så er næringsrik mat det aller viktigste du fokuserer på!

Personlig elsker jeg lever! Da spesielt hjemmelaget leverpostei. En ting er at det smaker godt, men jeg er kanskje enda mer begeistret for næringsstoffene i lever. Så ikke bare sørger jeg for å få det i meg jevnlig, men også til lille Aron. Jeg tror det er viktig å sørge for at de små også får i seg mye bra næring, da de selv kan ha en tendens til å velge mat som er stikk motsatt. (Iskrem til frokost er slettes ikke feil, i følge lillegutt!)

Så hvorfor lever, og hva er det egentlig bra for?

lever reinlever silje mariela

Lever er rik på blant annet jern og B12, i tillegg til masse annet som kroppen elsker og trenger. Hvis du i tillegg er veganer/vegetarianer, er det ekstra viktig med B-12 (mulig lever ikke er den kilden du isåfall foretrekker, men likevel;).

Vi er opptatt av å se «bra ut», men vit at det hele starter med at vi ser det fra det ståstedet at vi ønsker å ta vare på oss selv. Og tro meg, kroppen er mye mer med på «gamet» når du kommer fra der at du vil ditt eget beste. For meg ble dette desto viktigere etter at jeg fikk Aron. Jeg trenger at kroppen (og hodet mitt!) fungerer godt, og at jeg har energi. Og at jeg går foran som et godt forbilde.

Men jeg må ha det enkelt

Jeg er ikke den som hverken lager hjemmelagd leverpostei, lever eller kraft for den sags skyld (Jeg mener, who are we kidding. Jeg kan ikke bake for å redde livet mitt en gang!). Jeg ønsker å gi kroppen masse deilig næring, men det MÅ være enkelt for meg. Aller helst en no-brainer. Derfor har jeg i lang tid nå abonnert på Rein lever + at jeg kjøper ferdiglaget kraft i bøtter, fra StangeKylling.

Jeg kommer nok aldri til å bli den som står på kjøkkenet med kulturer og fermentering, men det betyr ikke at jeg ikke er opptatt av denne typen mat. Akkurat der jeg er i livet mitt nå er jeg alt for praktisk anlagt til å gjøre det. Da hjelper det å bare ta en kopp kraft eller to per dag + leverkapsler. Liker også at vi kjenner til dama bak Rein-lever (Gry Hammer har du sikkert hørt o?;). Syns alltid det er en trygghet å vite hvor ting kommer ra, og hva som faktisk er i kapslene man kjøper.

Heldigvis elsker Aron både havregrøt og yohurt, og det er kjempeenkelt å blande inn en kapsel i. Det kan gå lange perioder hvor han ikke er interessert i brødskiver og leverpostei, så da er dette en fin løsning. Kosttilskudd til en to-åring? Vel, jeg kjører naturligvis ikke en voksen dagsdose. Men ja, jeg blander gjerne en kapsel inn i maten hans nå og da, og ja, han får også omega 3 fra tid til annen.

X-life vet råd!

reinlever jenter silje mariela

Denne uken får du hele 25% på Reinlever hos X-life, som jeg anbefaler deg å sjekke ut. Du vil aldri se meg reklamere for pre-workouts og så videre her på bloggen. Men når det kommer til gode tilskudd som jeg selv bruker daglig, og som UNDERBYGGER helsa vår istede for å tappe den, så er det for meg en no-brainer å tipse dere om.

Så sjekk det gjerne ut!:)

silje mariela reinlever x-lifeNå skal jeg gjøre meg klar til å reise mot varmere strøk. Ble en ørliten impulsiv utenlandstur på meg. Planen var å holde meg hjemme hele juni, men jeg fikk et lite spark bak. Så da reiser jeg meg en tur, og kobler ut hodet noen dager i godt selskap med gode jenter.

 

Klem SIlje Mariela

 

By | 2018-01-14T19:13:43+00:00 12. juni, 2017|Kosthold|2 Comments