Om man lever uten struktur, og ellers ikke er så vant til å ta hensyn til kroppens naturlige rytme, så er det utrolig hva som kan skje, både med tanke på muskelvekst, fettprosent og ikke minst HELSA om du tar disse fem SUPERENKLE grepene i noen uker fremover nå.

  1. Spiser frokost innen en time etter du har stått opp (Gjerne et sted mellom 0700-0900!)
  2. Spiser siste måltid INNEN kl 20.00 på ukedager (Gjerne også helg om du får det til!)
  3. Legger fra deg sosiale medier (fb/instagram/mail) fra klokken 21.00 (!)
  4. Innstallerer Nightshift-modus på Iphone/Ipad, og F.Lux på mac/PC. Dette demper det blå lyset på pc/tlf/. Det blå lyset hemmer melatoninproduksjonen vår, og er derfor ugunstig å “bade i” før man legger seg, da det kan føre både til dårligere søvn, og gjerne også søvnløse netter. Liker forøvrig å skylde litt på sosiale medier her også, da det er en kjent sak at jo mer vi følger med andres vellykkede liv, jo mer mislykket føler vi oss selv. Og kvelden/natten er jo virkelig tiden man blir liggende å dvele på egen mislykke, eller hva?
  5. Bytte ut den grusomme vekkeklokka med en såkaldt Wake up Light.

 

Selv har jeg babyen og katta som vekker meg, men mulig jeg investerer i denne lampa til vinteren igjen. Har aldri testet, så kan desverre ikke si noe om effekten. Men det er logisk.

 

Her er link til nedlasting F-lux (Gratis!)

Her er link til en video hvor jeg viser deg hvordan du setter på NightShift

Her er link til Wake Up light fra Philips (Ikke sponset!)

 

Jeg vet foreløpig ikke hvordan du kan få dempet det blå lyset på TVen, men om du har innstallert F.lux på pc/mac, og bruker Netflix eller lignende, så får du jo pc- skjermen på TVen. Har du da innstallert F.lux, så vil det gå for det samme;)

 

Dette er gode retningslinjer selv selv har fått fra mentor Børge, og det er virkelig GULL verdt. Du skal også vite at det er på natten kroppen bygger seg opp igjen. Den kvitter seg med potensielt skadelige celler, forbrenner fett, legger ting til rette for muskelvekst, og ved å holde natten hellig vil du også oppleve å få en MYE bedre start på dagen etter. Om du i tillegg sliter med å stå opp om morgenen, så kan dette være knallgode tips å følge.

 

Ønsker dere alle en riktig GOD start på uka! 🙂 

 

 

Facebook kommentarer