Fettforbrenning- Cardio på fastende mage?

 

Det evige spørsmålet som går igjen år etter år ” Skal jeg trene cardio på tom mage eller ikke?” Svaret mitt er:  Du gjør det som passer deg best! Men innen du bestemmer deg for hva du skal gå for så ser vi kjapt på hva som er greia.

 

Cardio på fastende mage:

Det sies at du forbrenner mer fett om du trene FØR frokost. Grunnen til det er at blodsukkeret ditt er en smule lavere enn ellers og glukogenlagrene dine er litt reduserte. Dermed må kroppen bruke kroppsfett som energikilde i stede for alternative kilder.

Minuset her er at du ikke klarer å ta så veldig mye i når du trener, og OM du gjør det så vil ikke fettlagrene være det kroppen henter energi fra uansett. Om du derimot kjører lav til moderat intensitet så forbrenner du fett, men alt i alt svært lite kalorier.

Om du ønsker å trene før frokost av praktiske grunner så sørg for å få i deg BCAA før og etter økten i det minste. Du gutser på litt mer, samt at du ivaretar muskelmassen din. Tro meg, den vil du ivareta. Mindre muskelmasse er lik lavere forbrenning, så gjør alt i din makt for å holde på denne.

 

Cardio senere på dagen: 

Glykogenlagrene dine er fylt opp og du har litt mer trykk i kroppen. Mer trykk i kroppen er lik mer guts på trening, som igjen fører til mer kalorier forbrent og bedre treningsresultater på kortere tid. Så selv om tanken om å trene på tom mage ikke er så dum, så er tanken om å trene med litt mer energi i kroppen enda bedre.

 

Cardio på full mage? 

Dårlig idè. Du har maten oppi halsen og får mest sannsynlig maten i retur om du presser deg hardt nok. La det gå ca 2-3 timer etter et måltid, innen du kjører på med hard intervalltrening. Og selvsagt, husk BCAA innen du starter samt litt frenzy fatloss koffeinpiller om du trenger et ekstra kick.  (Linkene er fra X-life.no) 

 

silje mariela pavel ythjall fat attack squat knebøy

I Fat Attack 3.0 har vi ingen slike morgenøkter, men legger derimot alt av cardio rett etter styrkeøkten. Så som dere skjønner så er det flere veier til rom. Det handler om å finne det som passer Deg best. Hater du morgentrening eller egne cardioøkter så er ikke det noe en må GJØRE. Det er bedre å i det hele tatt få utført en treningsøkt enn å skulle legge det etter hva oss besservissere mener, påstår og synser;)

 

GOD TRENING JENTER!!

921075_10151424404826576_616060845_o

 

 

By |2016-12-06T16:55:08+00:0015. januar, 2014|Trening|1 Comment