Kan man bli FOR fornøyd?

(Innlegget inneholder sponsede linker til X-LIfe)

Ja, jeg snakker mye om at du ikke skal tyne deg for mye, og ikke gjør ting som går på bekostning av kropp, helse, og mental helse! I know. Helt til det plutselig slo meg; hvor POKKER ble edgen av?? Hvor ble higen etter drømmene av? Hvor ble initiativene, målene og ambisjonene av? Do you wanna know? Jo, jenta med driven hun ble så komfortabel i seg og sitt, at hun mistet den. Aaaaah…

Jeg er fremdeles helt for at du skal være SMART rundt dette med kropp, helse, trening, og du VET når nok er nok, og når du ikke har det godt med det du gjør. Da er det et åpenbart tegn på at noe må endres!

Men det slo meg at det kan bikke motsatt vei også. At du blir FOR fornøyd med tingenes tilstand. Ja, så fornøyd at du ikke strekker deg etter noe lengre. At «alt» blir ok, og at ingenting er verdt å «kjempe» for. Selv om det kan være komfortabelt en stund, så tror jeg rett og slett man kan bli FOR komfortabel også.

Personlig har jeg merket at det å KONSTANT hige, uten pause, uten å nyte tingenes tilstand, og uten å være takknemlig for det jeg oppnår, er en oppskrift på å møte veggen. Jeg havner gjerne i en dyp dal, og blir nedstemt.

Men…

…jeg opplever akkurat samme effekten når jeg er «fornøyd» med tingenes tilstand, og setter det å strekke meg etter noe, på pause. Og dèt er noe som har tatt meg lang tid å innse! Jeg tror forøvrig at hele konseptet «fornøyd» eller «misfornøyd» er misforstått. Du MÅ nemlig ikke være MISFORNØYD for å ha lyst å gjøre endringer til det bedre, eller for å ha lyst å bli en RÅERE versjon av deg selv! På samme måte som at du ikke er NØDT til å slutte å jobbe for noe, selv om du er fornøyd.

Flere veier til rom?

Selv har jeg alltid vært en jente med ambisjoner, og en intens trang til å strekke meg etter å bli en bedre utgave av meg selv, på flere områder i livet. Interessant nok så ble jeg bedre på flere områder i livet, selv om fokuset prmært var på trening. Problemet dukket forøvrig opp da jeg overbeviste meg selv om at den eneste måten å være mitt BESTE på er å ha sixpack hele året, fordi det viser at jeg har viljestyrke og disiplin. Ja, det ble liksom et slags symbol på at jeg var en arbeidssom og målrettet jente.  Men jeg fikk så innmari nok. Og dermed valgte jeg å gå litt motsatt retning istede. Noe jeg forøvrig SÅRT trengte…Men ja, jeg mistet nok litt av den mentale edgen. Det henger nemlig veldig sammen, og knytter seg til flere aspekter i livet…

En veltrent kropp ser jeg fremdeles som et tegn på styrke (For MEG!), et tegn på at jeg vil ta vare på meg selv, og et tegn på at jeg er en pådriver på flere områder. Men jeg har forsaket dette litt mer enn jeg kanskje vil innrømme. Jeg visste faktisk ikke hvor sterkt alt hang sammen…

silje mariela x-life treningsklær

//Denne tightsen fra X-Life (25% ut dagen) og genseren fra X-life//

 

Interessant nok har kroppen begynt å si fra at den har fått nok. Denne gangen er dte ikke fordi jeg overdriver trening eller mat. Men derimot noe helt annet. Det startet med at syklusen ble problematisk for meg igjen (Etter en laaang periode hvor den var klokkeklar!). I tillegg har jeg fått skikkelig akneutbrudd i ansikt og på rygg, og søvnen min har blitt fryktelig oppdelt. Går fra stuptrøtt på kvelden, til å våkne rastløs kun et par timer etterpå. Noen netter har jeg vært klar for å stå opp klokken 03.30 (Hallo!!!!), mens andre morgener har jeg vært så trøtt at jeg ikke har klart å holde øynene åpne hele dagen, til tross for at jeg har sovet på natta.

Nei, p-piller er IKKE løsningen for meg (!)

Når slike ting oppstår, så er det et varsko på at noe er OFF. Nei, jeg spiser NOK mat, jeg holder meg delvis fysisk aktiv, og jeg har ikke skummelt lav fettprosent heller. Humør er svingende, og syklus-symptomene er snudd på hodet; de to ukene jeg vanligvis har mest energi og lykke, er blitt som de to ukene FØR mens istede. WTF is wrong.

Vet dere hva legens råd er? Start på p-piller! Ikke f sier jeg. Det er en grunn til at kroppen min reagerer som den gjør, og innerst inne vet jeg svaret. Hvorfor skal jeg da dysse symptomene mine, når jeg ønsker å LYTTE, for å finne ut hva jeg selv kan gjøre, for så å se hvordan jeg responderer? Vel verdt et forsøk, og jeg er overbevist om at jeg selv er årsak til det som skjer. (Tidligere erfaringer underbygger mitt valg her!)

Jeg er urolig, stressa (Ikke pga for mange gjøremål, men bl.a fordi den naturlige delen av meg som er en go-getter har blitt dysset ned alt for lenge!), kroppen skiller ut mer stresshormoner (Deriblant adrenalin, noe som bl.a kan gi utslag i akne bl.a.), og jeg har glemt å ta tiden på å puste, og være for meg selv. Være alene med egne tanker, gjøre ting FOR MEG. Jeg har IKKE gitt kroppen riktig næring for meg siste tiden (Når jeg lytter, så er det åpenbart at det er ting jeg ikke tåler så bra). Spiser sunt, men likevel må en endring til her. Jeg er overbevist om at jeg sitter med mye av makta selv. Kroppen VET hva den trenger, og det er mitt ansvar å gi den det. Jeg vet hvor jeg har sviktet.

Kostholdet endres også

Jeg VELGER bort gluten

Jeg VELGER bort melkeprodukter

Jeg VELGER bort (for mye!) kaffe (Dette punktet vil jeg angre på)

Jeg VELGER bort sukker og alkohol (forutenom kommende helg. Ja, selv om det SKJER ting da, så er det ikke dermed sagt at jeg ikke kan ta gode valg allerede. There will never be a perfect time)

Forskjellen for meg nå, sett i lys fra tidligere, er at ingenting her er forbudt for meg. Kun VALG jeg tar, 24 timer av gangen. Hjernen min liker IKKE å bli frarøvet noe. Jeg gjør ei heller dette for å se annerledes ut osv. Jeg gjør det helt enkelt fordi kroppen min ikke har det bra nå, og det er en grunn til det. Det er en av de tingene jeg ser som nødvendig, fordi jeg vil ta vare på kroppen min. Og når den snakker til meg, så lytter jeg. Samme hva.

Og ja, jeg vet at det å ta meg selv til nye høyder kostholdsmessig, trene litt mer (Faktisk!), og ta meg FRI og EGENTID vil ta meg til nye høyder på andre plan også!;) I just know it.

silje mariela x-life trening

//Genser fra X-Life- My favourite. Du finner den her//

 

Litt rabbling fra meg i dag, men kanskje fikk du noe ut av det du også? 😉 Setter hvertfall pris på at du har lest helt hit. Love you.

Klem Silje Mariela

(Merk: Jeg snakker kun ut fra MEG, og egen erfaring hva gjelder piller, matreferanser osv. Og målet med innlegget er å oppfordre dere til å TA VARE på kroppen deres, begynn å lytt til hva den sier, og gjør endringer som du vet kan tjene deg. Ikke beordre om hva som skal gjøres og hva som er smart. vi er ALLE ulike- Digger dere <3) 

By | 2018-01-14T19:14:32+00:00 18. april, 2017|Mindset, Personlig|2 Comments