Kjapp frokost- Kaffe-Sjokoladesmoothie

Sjokoladesmoothie med kaffesmak til frokost? Som dere kanskje vet så er jeg særdeles opptatt av denne frokosten som jeg syns vi skal få i oss på morgenen. Spesielt om du har en tendens til å fyse på brownies og twist i løpet av arbeids dagen (gjerne før lunsj), så er frokost en skikkelig god idè. Trust me;) [Inneholder annonselink på proteinpulver fra X-life]

Frokosten bør selvsagt også inneholde en del proteiner, fiber og fett. Karbohydrater er også en fin ting. Gjerne da i form av frukt. Jeg syns det beste er å faktisk lage meg en ordentlig frokost. Eggerøre er en av favorittene. Noen ganger er det likevel tusen andre ting som skal gjøres på morgenen. Enkelte dager er jeg ikke veldig sulten heller. Men det å få i meg noe på morgenen har likevel blitt en vane jeg syns er veldig fin. Spesielt fordi jeg KAN ha tendens til å la det gå litt for lang tid mellom måltider noen ganger, og dermed få en smell på kvelden.

En av mine favoritter nå om dagen, for hektiske morgener er kaffe-sjokoladesmoothie! Den vil jeg selvsagt dele med deg litt lengre ned her. Jeg vil bare først gi en shout out til Rie Aleksandra (matfrabunnen.no/smoothies) som har inspirert meg til å virkelig ta smoothier inn i livet mitt, sånn en gang for alle. Etter at hun startet opp med utfordringene sine, så har smoothies blitt en hverdagslig ting for meg. DET er ganske amazing i mitt hode.

Oppskriften får du her

Anyhow- Hvis du er glad i sjokolade, proteiner, smaken av kaffe- Og i tillegg vil ha et enkelt balansert måltid på morgenen så gjør følgende:

  • 1 dl kaffe
  • 2 scoops proteinpulver (Annonselink fra min sponsor X-Life- Love them!)
  • 1-2 ss linfrø (Eller chiafrø!)
  • 1 dl usøtet mandelmelk + 1 dæsj kokoskrem melk
  • 1/2 frossen banan (Jepp, jeg fryser ned bananer da de gir smoothier en kremete konsistens som jeg elsker!)

Slik gjør du: Miks alt i en blender. Jeg har investert i en Nutribullet. Enkleste redskapet noensinne. (Igjen, TAKK Rie for anbefaling!). Så er det klart for å drikke! Kaffen jeg bruker er organisk pulverkaffe fra nesface gold. Angående proteinpulver så er melkesjokolade og kokosvarianten her veldig gode.

kaffe sjokoladesmoothie linfrø

Haha, ja jeg vet jeg er sabla god på matbilder 😛 Smaker godt læll.

Så hvorfor akkurat disse ingrediensene?

Fiber: Linfrø er fiber. Spesielt knuste linfrø er smart å få i seg, da de som er hel gjerne går gjennom hele systemet uten å bli brutt ned. Fiber øker metthetsfølelsen. I tillegg drar fiber med seg toxsiner og hormoner som har gjort jobben sin, ut igjen. Noe å tenke på.

Protein: Kjempeviktig for metthetsfølelsen! I tillegg viser studier at proteinrik frokost minser sjansen for småspising og så videre utover dagen. Gull verdt!

Frukt: For energien sin del. Jeg foretrekker frukt og bærkilder i smoothies. Vet jeg at det går ekstra lenge mellom frokost og lunsj kan jeg legge til litt havregryn også.

Kaffe: LItt kaffe er godt på morgenen. Men det handler om å ikke overdrive kaffeinntaket. Hvorfor? FOr det første vil det ikke gi den effekten du er ute etter når du har tilpasset deg det. Og det kan gjøre at kroppen utskiller mer magnesium. Noe som er dumt. Spesielt om du ellers er et litt småstressa menneske 😉

Melk: Mandelmelk og kokosmelk er å foretrekke. Jeg har gang på gang fått bevist hvordan annen melk virker på huden min (Mulig jeg deler noen «lekre» bilder med deg etterhvert, så får du se selv). Så derfor har jeg utelukkende gått over til disse to variantene.   Om du likte denne, og kunne tenkt deg flere sjokoladeinspirerte oppskrifter som har et GODT formål bak seg og er SUNNE for kroppen din, så kan du laste ned heftet mitt her. Helt uten kostnad selvsagt.

 

Ønsker deg en videre NYDELIG sommer !:)

By | 2017-07-10T10:28:06+00:00 10. juli, 2017|Kosthold, Personlig|0 Comments