Lørdag og Spisedager- Slik gjør jeg det

God lørdagsmorgen jenter og gutter!

Det er endelig lørdag, og for mange er dette dagen man kan slappe litt av på kostholdsfronten. Også kalt spisedager. Vi alle digger spisedager gjør vi ikke?:) Dumt spørsmål kanskje. Ingen tvil om at det er digg. Ikke bare er det bra for psyken, men det hjelper også på fettforbrenning! Eller, gjør det egentlig det?  Svaret er : Det kommer an på! Men det føles bra uansett. Likevel er det alt med måte hvis det er endret kroppskomposisjon du er ute etter. Bare vær klar over at Spisedag ikke er synonymt med «La oss se hvor mye dritt jeg klarer å trykke i fjeset iløpet av 24 timer!» Da har du nok desverre misforstått litt.

Av egen erfaring så kan jeg fortelle at tar du helt av på spisedager så VIL det gå utover resultatene dine. Det er en smell jeg har gått på flere ganger.  Du kan være så «flink» du bare vil hele uka, men tar det fullstendig av i helgene så vil det gjøre sitt til at fettprosenten står på stedet hvil. Om det er utelukkende muskelvekst du er ute etter derimot så har det ikke allverden å spise.

Uansett, siden dere spør en del om dette med spisedager og hvordan en slik dag kan se ut så legger jeg ut eksempel på hvordan min spisedag kan se ut, her. Kanksje du kan hente litt inspirasjon?:)

 

Frokost: Proteinpannekaker med hjemmelaget syltetøy og litt lettreømme

Trening: Styrketrening og kortintervaller. Du finner eksempel på økta her.

Etter trening: Ris og kylling og en pakke Snack-a-jacks med Sweet Chili (NAM!)

Mellommåltid: Et par rundstykker med pålegg jeg savner eller. Egg og laks/ ost og skinke/ Philadelphia Sjokolade/ Cottage Cheese og syltetøy

Kveldsmat: Hjemmelaget pizza, hamburger, pasta, sushi eller taco.

Snack jeg ellers elsker er: 

Kokosboller fra Den lille kokosbolle fabrikken

Dream Is

Popcorn (Selvpoppet!)

Haribo

 

Jeg merket at så lenge jeg klarer å starte dagen min bra, så holder dagen seg som regel under kontroll og jeg unngår å spise så mye at jeg ligger å vrir meg i magesmerter. Jeg sier ikke at det ikke skjer med jevne mellomrom (believe me it does!), men jo bedre jeg starter dagen jo enklere er det å ikke ta fullstendig av.

 

Synes du det er vanskelig å ha en hel dag å forholde deg til, og det trigger mer enn hva bra er, så kan jeg anbefale deg å ta deg et FreeMeal på kvelden istedet. Det vi si at du har et måltid hvor du velger helt fritt hva du vil spise, etterfulgt av dessert. Dette er som regel et bedre alternativ om du opplever at spisedager går helt ut av kontroll.

Øsnker dere alle en riktig flott lørdag! Rop ut om det er noen tema dere ønsker at jeg skriver om!:D

Stor klem fra Silje Mariela

 

 

 

 

 

By |2016-12-06T16:21:30+00:0013. oktober, 2012|Trening|21 Comments