Du vil ha sannheten, den får du her:

“Silje du ser så bra ut!”

“Herregud så sterk du ser ut!”

“Wow! Det kaller jeg forbilde!”

“Helt rått! Så bra trent du er!”

“For en form!”

“FANTASTISK forbilde!”

“For en disiplin og viljestyrke du har!”

silje mariela fitness

Dette er direkte Copy-Paste fra en del av kommentarene jeg har fått på mine fotoshoot-bilder ( 2013!). Og jeg er enig, til og med JEG ønsker å være hun som er avbildet her. Hun har jo åpenbart alt på stell, har hun ikke?

 

Sannheten: Jeg var så høy, og fallhøyden ble stor! Det tok måneder før treningslysten kom tilbake, jeg trøstespiste og kastet opp, jeg eide ikke følelse på sult og metthet, jeg følte meg tjukk når jeg begynte å spise igjen (Yupp…Det er flaut å innrømme!), jeg trykket i meg 3 bokser is på rappen uten å kjenne anelse av å være mett, jeg var redd mat, jeg var desperat etter mat, jeg var så kaotisk i hodet mitt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Og jeg var overbevist om at alt dette kaoset kunne fikses bare jeg startet på ny diett igjen. Halleluja. Og jeg som var sååå sikkert på at sixpack ville gjøre meg lykkelig, og at dette var en form jeg skulle oppretthold forever.

Photoshop photoshop photoshop. I barely recognize my self.

En av mine største drømmer når jeg først startet å jobbe med trening var å få jobbe med Pavel Ythjall og Eva Simon. Det sto på agendaen min LENGE før jeg faktisk kom så langt at jeg fikk æren av å jobbe med dem. To helt fantastiske fotografer, som jeg tør påstå må være noen av de dyktigste i verden på sitt felt. Nemlig fitnessfotografi. Og ja, de fikk begge meg til å føle meg som en superstjerne på shootene. Fantastiske mennesker begge to.

Vi hadde mange ulike shoots/outfits/lokasjoner og har flere hundre bilder fra hver enkelt shoot.  Og jeg kan ikke annet enn å innrømme at det å få jobbe med Pavel og Eva har vært en av mine største høydepunkter i min karriere. For noen er det å stå på en scene, for meg var det dette. Og jeg angrer ikke på at jeg gjorde det. Tvert i mot. Kuleste greiene noensinne!

Likevel, til tross for at jeg har masse, i mine øyne, fantastiske bilder liggende, så har jeg ikke brukt dem. Et par er brukt på covre etc, men jeg har masse liggende som jeg aldri har publisert. Planen med shootene var nemlig å selge de inn til ulike magasiner. Men jeg tok valget om å la dette være, og jeg tok også et valg om å ikke dele så mange av bildene med dere.

Hvorfor?

Jo, fordi noe inni meg sa nei. Og fordi bildene av meg ikke forteller sannheten. På bildene ser jeg sterk ut, veltrent ut, og..tja…kanskje til og med sunn ut? (Ja, i vår forskrudde hverdag så kan vi fort tro at dette er sunnhet i all sin prakt). Men det jeg slet med i ettertid har overhode ikke noe med hverken veltrent, sterk eller sunnhet å gjøre.

Jeg la forøvrig ut en video you YouTube i etterkant av dietten. Den finner du her:

Bildene viser meg som sterk, sunn og ei som har kontroll. Sannheten var at jeg var rimelig tynn, og hadde mistet formene mine, og trodde jeg ikke var rippa nok når jeg så ut som bildet under her (Jeg hadde fortjent et realt kakk i hodet!).

 

Hvorfor kommer jeg med dette nå? Jo, fordi jeg vil dere skal se at fasadene ikke alltid stemmer overens med den egentlige sannheten. Kanskje for noen. Men ikke i dette tilfellet. Jeg har jobbet med såå mange jenter det siste året, som er så blendet over bilder som dette (Ikke nødvendigvis av mine bilder, men generelt:p). Og det fører til at man kontinuerlig går rundt å higer etter et ideal som ikke engang eksisterer, eller lar seg opprettholde over lang tid. Selvsagt har man lov å trene seg både mer fit, og sexy og det ene med det andre. Men hva skal man med all “sexynessen” som en “Fit kropp” gir, når kjæresten knapt vil ta i deg for halebeinet stikker ut, og du har null sexdrive fordi hormonene er kjørt ned i kjelleren? 😉

Ville bare dele med dere jenter. Jeg syns bildene i seg selv er fine, men jeg hadde vært hakket mer stolt hadde jeg visst at dette var en smooth ride både før, under og etter. Og om jeg ikke hadde endt opp med bulimi i etterkant. Da hadde historien vært en helt annen, for OMG, er Pavel og Eva fotografer som får deg til å føle deg som en superstjerne 😉

Mer har jeg vel egentlig ikke å si sånn akkurat nå, annet enn vær forsiktig med hvem du sammenligner deg med. Og ta vare på deg selv, uansett hvilken prosess du er i akkurat nå.

(Merk at bildene er fra shoot i 2013. Og jeg har et bedre forhold til kropp og trening i dag enn jeg noensinne har hatt tidligere;) Viktig å understreke!

Stor klem fra Silje Mariela

Facebook kommentarer