Jeg gir meg selv 52 uker- for å bygge opp tillit. Til deg, men også til meg selv. Jeg er ferdig med QuickFixes! Er du? 

Greit, så her er greia. I utgangspunktet ELSKER jeg å skrive til deg. Dele ting med deg og bare rable. MEN så skjedde det noe. Bloggingen ble sporadisk, og det ble mer rykk og napp her og der, enn at jeg faktisk VAR her inne kontinuerlig. 

 

Kanskje du kjenner deg igjen, bare at det gjelder trening og kosthold? Man blir så opptatt av å få “resultater” med en gang, at man glemmer det store bildet?

 

Og så snart motivasjonen (og humøret) tar seg en dipp, så er all fornuft ut vinduet . Nok en gang?!

 

Så går det en stund, du innser at du må ta deg sammen- du prøver krampaktig å ta tak i noe nytt og “smart”, for kun gå i SAMME fella på nytt?! 

 

Etter at lillegutt kom, så forsvant jeg i min egen boble. Dermed begynte jeg å gjøre alt basert på hva jeg FØLTE for. Med en baby hengende på deg, er det ikke mye.

 

Og jo dypere jeg havnet inni amme-bobla og identitets-krisen, jo vanskeligere ble det å skrive. Jeg følte ikke for det. Noe ble det, men likevel.

 

I tillegg følte jeg (som nevnt tidligere) at det jeg gjorde måtte være fint, flott og perfekt. Kanskje føler du selv at du må spise bra til alle måltider og trene 3-5 ganger i uken, for at det er bra nok? Selv følte jeg at jeg måtte ha kun superkloke blogginnlegg, uberfreshe bilder, og være på sosiale medier daglig. Skulle det være godt nok. 

 

Crazy ser jeg nå. Du jo ikke gjort noe da, for “livet skjer” kontinuerlig.

 

Mye handler om å bestemme seg. Og stille seg selv spørsmålet “Hva VIL og ØNSKER jeg?!. Hvis svaret er noe annet enn det du allerede har og er i dag, så MÅ det en endring til.

 

Ikke PERFEKT UTFØRELSE, men ENDRING!

 

(Dessuten, hvem F har tid til PERFEKT, når du knapt har tid å dusje, spise og holde liv i en levende bylt på 4 kilo ? Not me. Så jeg mistet mye av driven og momentumet, fordi jeg måtte gjøre alt “riktig”. I følge mitt eget hode. Har du det også sånn? 

 

Så nå utfordrer jeg meg selv på det samme jeg utfordrer deg på, stadigvekk: 

 

– Ta èn ting av gangen

 

– Noe må gjøres, selv om du ikke FØLER for det (hvis du vil få resultater)

 

– Progresjon og fremgang er bedre enn perfekt

 

– Godt nok er godt nok

 

– De små valgene du tar, er de som gir STØRST avkastning. På sikt. 

 

– Slipp perfeksjonist-trollet ut i lyset. (For troll sprekker i lyset, sant?;) 

 

Walk the talk

 

Jeg råder deg ofte til å ta èn ting av gangen med trening og kost. At all fremgang er fremgang. Og at ingenting må være perfekt. Og joda, disse prinsippene LEVER jeg etter på trening og kostholdsfronten. 

Men IKKE i jobben og livet generelt.  Jeg har vært straight up, REDD! 

Og jeg innså at det var ange likhetstrekk mellom degog meg. DINE utfordringer er kanskje med kropp og helse (alt eller ingenting, kontinuitet, redd for å feile, redd for å ikke nå mål, for å skuffe deg selv og andre, etc) , og MINE utfordringer har vært akkurat det samme. Bare på andre områder, de siste årene. 

 

Men skal vi la dette stoppe oss? Nei. Ikke nå.;) 

 

Derfor har jeg valgt å gi meg selv 52 uker. 52 uker på å bygge opp bloggen igjen. Ikke minst tilliten din (!).

Sånn at du VET du kan stikke innom her når du vil koble av. Eller hente inspirasjon. I visshet om at det er noe nytt og nyttig her inne. 

Jeg må også bygge opp større tillit til meg selv. På at jeg ikke bare snakker om det, men gjennomfører…Ikke 4 uker, ikke 8 uker. Men ETT ÅR! Tiden går fort.

Da hjelper det å ha en liste som dette på veggen. Kopièr den hvis du vil! 

 

  • Det er ikke alltid du vil FØLE for det- gjør det likevel
  • Det er ikke alltid du ser umiddelbar avkastning av jobben du legger ned- gjør det likevel
  • Noen ganger er det 2 steg frem og 3 tilbake- gjør det likevel!
  • Du har lyst å gi opp når du møter motstand og “livet skjer”- gjør det likevel!
  • Planlegging er det kjedeligste i verden- Gjør det likevel
  • Det ER vondt og folk VIL kommentere det du gjør- gjør det likevel!
  • Du har lyst å gjøre ALT på en gang- eller ingenting- GJør ÈN ting, likevel!
  • Du kan gjøre èn ting rett og 9 ting feil- Fortsett. Gjør det likevel!
  • Du vil føle at alt er forgjeves og at du bare skal gi opp- GJør det likevel!

 

Det er til syvende og sist SUMMEN av de SMÅ tingene, som blir til de STORE tingene. The “compound effect” som det heter. Det vil si at du kan gjøre noe riktig i 3-6-12 måneder. Det er ikke sikkert du ser avkastning før den 13 måneden. MEN GJØR DET LIKEVEL!

 

Hvis du virkelig VIL bygge deg opp eller gå ned i vekt, leve drømmene dine og OPPLEVE ting, så MÅ du gjøre en innsats. Men til syvende og sist, så handler det ikke om hva slags resultater du kan få av innsatsen, men HVEM DU BLIR på veien.

 

Selv kan jeg være ekstremt skiftende i humør og energi til tider, så jeg vet at dette vil bli tøft av og til. Men jeg ønsker å vise deg at hvis JEG KAN (til tross for min småcraxy AD(H)D til tider), så KAN DU OGSÅ! 

 

Utover det, ønsker jeg å ha det BRA, ha det gøy, reise me, være et godt forbilde for gutten min, og en god-damn hot, sexy kjæreste for Eirik. Jeg vet dette krever litt disiplin.

 

Jeg ønsker også å bidra økonomisk til hjertesaker i større grad, som kan bidra til at barn får det tryggere og bedre.  

 

Men jeg VET at dette ikke skjer av at jeg ligger på sofaen og syns synd på meg selv fordi jeg ikke får nok Likes på facebook, og når jeg velger å slumre bort morgenen min.

 

Til slutt, husk på det, at  ved å GJØRE, så styrker du ikke bare kroppen din, men HODET. Og det er dèt som vil være din aller største styrke når livet skjer og shit hits the fan.

 

Takk for at du leste <3 Klem!

 

Facebook kommentarer